Srednja

U Tehničkoj školi mesta za 112 učenika

Prema planu upisa Tehnička škola u Bajinoj Bašti u narednoj školskoj godini treba da upiše 112 učenika u prvi razred srednje škole. Planirana su četiri odeljenja sa po 28 učenika.

U oblasti mašinstva i obrade metala “mašinski tehničar za kompjutersko konstruisanje“ planiran je upis 28 đaka četvrtog stepena, trećeg stepana za obrazovni profil “mehaničar motornih vozila“ 14 učenika i isto toliko za obrazovni profi “bravar – zavarivač“. U području rada ekonomije, planirano je jedno odeljenje od 28 učenika za smer “ekonomski tehničar“ i isto toliko učenika u području rada trgovina, ugostiteljstvo i turizam gde je planirano jedno odeljenje “turistički tehničar“.

Kako objašnjava direktor Tehničke škole, u ovoj obrazovnoj ustanovi, djaci se obrazuju za zanimanja koja se traže, a takodje postoji mogućnost da kroz školovanje po dualnom sistemu obezbede i radno mesto.

“Dva učenika će imati mogućnost školovanja po dualnom sistemu obrazovanja, jer je interesovanje iskazao Centar Dečijeg letovališta Mitrovac, tako da će ta deca već u drugoj godini praktičnu nastavu obavljati u Dečijem letovalištu“, kaže Mihajlović i dodaje da je ove godine 40 učenika više koji upisuju srednju školu.

“Zajedno sa gimnazijom upisujemo sedam odeljenja tako da će biti dovoljno mesta za sve i mislim da ćemo bez problema ispuniti plan upisa. Ako se osvrnemo na prethodnu godinu, najmanja zainteresovanost je bila za smer ekonomski tehničar, ali je zato pre dve godine za isti taj smer vladalo najveće interesovanje, tako da je možda rano govoriti o tome za koji smer trenutno vlada najveće interesovanje“, kaže Mihajlović

Od 27. do 31. maja Tehnička škola organizovaće “dan otvorenih vrata“, kako bi se deca i roditelji upoznali sa obrazovnim profilima.

“Ukoliko roditelji žele da saznaju više o bilo kom od obrazovnih profila mogu doći u školu i kroz nastavni plan i program detaljno se upoznati sa onim što će njihova deca u budućem periodu učiti“ zaključuje Mihajlović

Upis učenika u srednje škole obaviće se 1. i 2. jula.

Ovaj članak je pročitalo 552 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.