U prevrtanju traktora povredjena jedna osoba

Jedna osoba je danas povredjena kada se u mesnoj zajednici u Rači prevrnuo traktor. Kako saznajemo, traktorom su se prevozila dva lica od kojih je jedno lice lakše povredjeno, a pričinjena je velika materijalna šteta.

Podsetimo, na području opštine Bajina Bašta krajem prošlog meseca jedna osoba je nastradala usled prevrtanja traktora.

Početkom ove godine u sali Opštine je održano predavanje za vozače traktora sa ciljem da se  ukaže na činjenicu da su traktoristi jedna od najugroženijih kategorija učesnika u saobraćaju. Duško Pešić načelnik odeljenja za planiranje, prevenciju i edukaciju Agencije za bezbednost saobraćaja je rekao da je Bajina Bašta jedna od najugroženijih lokalnih samouprava kada je u pitanju bezbednost traktorista. U periodu od 2013. do 2018. godine od osam poginulih u saobraćajnim nesrećama, četvoro je bilo vozača traktora. Kao najveći problem tada je istakao neadekvatnu vožnju i rukovanje traktora na nagibima – kosinama, ispravnost kočionog sistema na traktoru i neosvetljenost traktora.

Kako smo svedoci sve češćih nesreća u kojima stradaju traktoristi, iz policije apeluju na sve učesnike u saobraćaju a posebno traktoriste da budu oprezni u saobraćaju, pojačaju koncentraciju za volanom usled magle u jutarnjim i večernjim satima kako ne bi ugrozili svoj i živote drugih učesnika u saobraćaju.

Ovaj članak je pročitalo 2992 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.