Agro

U Čajetini 34 miliona za podsticaje u poljoprivredi

Vlasnici registrovanih poljoprivrednih gazdinstava sa teritorije opštine Čajetina potpisali su sazlatiborskim Eko agrarom, ugovore o odobrenim subvencijama po osnovu javnog poziva za podsticaje poljoprivrednicima sa teritorije opštine Čajetina, u iznosu od 34 miliona dinara. Ukupan opštinski budžet za poljoprivredu iznosi 45 miliona dinara, tako da će preostali iznos biti upotrebljen na jesen po osnovu konkursa koji će biti raspisan u septembru, navode iz Eko agrara.

Iznos od 34 miliona dinara opredeljen je za 272 privredna gazdinstva koja su konkurisala na ovom javnom pozivu. U okviru javnog poziva raspisane četiri mere, uvećanje stada sopstvenog zapata , prerada na gazdinstvima, ulaganje u fizičku imovinu i podrška mladima.

“Trudićemo se da ubuduće ovo bude praksa i da na ovaj način budemo efikasniji u isplati sredstava subvencija“, rekao je direktor zlatiborskog Eko agrara, Marko Marić.

Milan Stamatović predsednik Opštine Čajetina, zahvalio se lokalnim poljoprivrednicima što učestvuju u održivom razvoju opštine Čajetina.

“Bez podsticaja u razvoj poljoprivrede sela i seoskih područja ne možemo očekivati neku budućnost i napredak. Zadnjih godina smo se trudili da nađemo sredstva za vas, ne samo ova finansijska, već i ona koja smo uložili u infrastrukturu po svim selima. Selo i njegovi stanovnici će u našim razvojnim planovima i ubuduće uvek biti na prvom mestu“, poručio je Stamatović i dodao da su finansijska sredstva za pomoć poljoprivrednicima obezbedjena kroz strateški razvoj turizma na Zlatiboru.

Ovaj članak je pročitalo 43 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.