Zajednica

Težak položaj slepih u Bajinoj Bašti

– Svake godine obeležavamo Medjunarodni dan žena da ukažemo na to da i mi ovde u Bajinoj Bašti iako smo osobe sa invaliditetom postojimo – izjavila je Latinka Vasić predsednik Udruženja slepih i slabovidih povodom 8. marta Dana žena.

Bajinobaštanska organizacija slepih i slabovidih Medjunarodni dan žena dočekuje već tradicionalno u kancelariji organizacije kako bi javnosti ukazali na loše stanje u kom se članovi udruženja nalaze.

Udruženje broji 34 člana od kojih je 10 žena.

Prema rečima Vasićeve, članovi su različite starosne strukture i sa različitim zdravstvenim problemima tako da se trude da im pruže maksimalnu podršku.

“Ti ljudi imaju slobodu da se obrate nama jer ovde se osećaju slobodno jer znaju da će biti saslušani i da će im se pomoći u nekom smislu koliko smo u mogućnosti. Svaka vrsta donacije bi im dobrodošla, pre svega kako bi se poboljšao kvalitet života. Imamo članove koji nemaju penziju i žive sami, tako da je njima odredjena vrsta pomoći neophodna. Snalazimo se uz pomoć jednog dela koji dobijamo od Opštine i jednog dela iz Ministarstva za boračka i socijalna pitanja uz pomoć volontera“, ističe Vasićeva.

 

Ovaj članak je pročitalo 381 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.