Sportski život

Trka u zelenom srcu Srbije – na Jastrepcu

Četvrto kolo Treking i trejl lige Srbije održano je 25. maja na Jastrepcu i na tri staze učestvovalo je 270 takmičara. Bila je ovo poslednja provera pred Prvenstvo Srbije u trekingu koje će u okviru Dana planinara Srbije biti organizovano 16. juna na Fruškoj gori, u Vrdniku. Organizator 4. kola pod nazivom „Trka u zelenom srcu Srbije” bio je PSK „Jastrebac” iz Kruševca, a takmičari su startovali kod planinarskog doma „Žarko Žarić” i krenuli na veliku stazu od 32,4 sa 1.557 metara uspona, srednju dugu 20,9 km sa 1.239 m uspona i malu od 15,2 km, koja je imala 1.000 m uspona.

Učesnici su imali priliku da prođu nekim od najlepših delova Jastrepca, koji važi za našumovitiju planinu Balkana, a staze su ih vodile pored Sokolovog kamena, do vrhova Bela stena i Crni vrh, preko Velikog Letovišta, Malog Letovišta, šume četinara, pored jezera… Kao i svake godine, za sve planinare koji nisu učestvovali u takmičenju, organizovano je planinarenje do Bele stene sa licenciranim vodičem, a staza je bila duga 10 km (765 metara uspona).

Pobednik velike staze je Lazar Momčilović (PSK „Brđanka” Aleksinac) koji je na cilj stigao za tri sata, devet minuta i 26 sekundi (3:09:26). Drugo mesto pripalo je Filipu Nikoliću (PK „Povlen” Valjevo) rezultatom 3:13:48, a treće Slađanu Stošiću (PSK „Mosor” Niš) pošto je ovu deonicu istrčao za 3:16:30.

Kod dama se posebno istakla članica „Mosora” Ljiljana Krasić, koja je trijumfovala i u prethodnom kolu na Bukulji. Sada je bila najbrža, ali i treća u generalnom plasmanu računajući i muškarce.

Stazu je prešla za 3:15:12. Dragana Vidović (PK „Železničar Inđija”) osvojila je drugu poziciju rezultatom 3:57:46, dok je treća na cilj stigla Katarina Šolaja (PK „Pobeda” Beograd) posle 4:06:13.

Ovaj članak je pročitalo 33 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.