Takmičenje ”Pažljivkova smotra” održano u vrtiću

Opštinsko takmičenje u sobraćaju  za predškolce ”Pažljivkova smotra” održano je u Predškolskoj ustanovi ”Neven

Cilj takmičarskog kviza gde su predškolci rešavali testove o poznavanju saobraćajnih pravila je poznavanje saobraćajnih pravila i propisa i bezbednost učenika.

Takmičenje je održano u organizaciji Saveta za bezbednost saobraćaja uz podršku republičke Agencije za bezbednost saobraćaja.

Član Saveta za bezbednost saobraćaja Nenads Stamenić rekao je da je cilj da se sa edukacijom počne od najmlađih, pre svega animiranjem dece predškolskog uzrasta, ali i dece i prvog i drugog razreda osnovnih škola.

”Ovo je novi model takmičenja koji je uz preporuku i uz podršku Agencije za bezbednost saobraćaja realizovan, a koji se izvodi kroz aplikaciju. Moram da kažem da je samo takmičenje podignuto na jedan viši nivo kroz koji deca razvijaju takmičarski duh, a ujedno uče o pravilima i bezbednosti saobraćaja. Cilj je da što veći broj dece prodje edukaciju i da nauči pravila u saobraćaju. U današnjem takmičenju učestvovalo je pet ekipa, a pobednik ovog takmičenja plasiraće se na regionalno takmičenje koje će biti održano u Užicu”, izjavio je Stamenić.

 

Ovaj članak je pročitalo 116 posetilaca portala!

Facebooktwitter

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.