Svetski dan dobrovoljnih davalaca krvi – 14. jun

U ime Službe za transfuziju krvi, Crvenog krsta i svih pacijenata kojima od našeg rada zavise životi, čestitamo Svetski dan dobrovoljnih davalaca krvi 14. jun svim dobrovoljnim davaocima ali i svim drugim ljudima koji svojim postupcima čine da se unapredi davalaštvo i da se pomogne svima onima kojima je pomoć neophodna, saopštili su iz užičke transfuzije.

Krv je jedini prirodni lek i jedini lek koji se ne naplaćuje. Lek izbora u mnogim situacijama. Jedan od retkih lekova za koji možemo da kažemo da spasava ljudske živote a koga nema u apotekama. On postoji samo zahvaljujući dobrovoljnim davaocima krvi, koji nam gestom davanja krvi vraćaju veru u čoveka i svojim bezrezervnom humanošću i darežljivošću pomažu da nastavimo i osvežimo život, navodi propagator službe za transfuziju Olivera Djordjević i dodaje da u Zlatiborskom okrugu ima preko 35 000 dobrovoljnih davaoca.

Iz službe za transfuziju još jednom žele da se zahvale na humanosti u ime pacijenata koji se leče u bolnicama Zlatiborskog okruga.

Svakodnevni heroji – davaoci krvi obezbeđuju potrebe za krvlju i krvnim produktima i to u svim uslovima brinući o drugima kao o sebi. Dobrovoljni davaoci krvi su iz svih sfera života, različitog porekla i uzrasta. Birajući da daju krv svojom voljom, bez nadoknade ovi pojedinci predstavljaju heroje današnjice. Ovi ljudi gestom ljudske solidarnosti spasavaju živote i mnogi to čine godinama unazad.

Ovaj članak je pročitalo 229 posetilaca portala!

Facebooktwitter

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.