Republika Srpska

Srebrenica: Primopredaja dužnosti

Novoizabranog načelnika opštine Srebrenica Mladena Grujičića prilikom jučerašnjeg dolaska na posao i stupanja na dužnost nije dočekao njegov prethodnik i protivkandidat na izborima Ćamil Duraković, ali danas su se, ipak, sastali i obavili primopredaju dužnosti.

Grujičić je nakon primopredaje zahvalio Durakoviću što je pokazao korektnost i, ipak, došao da se primopredaja obavi demokratski u skladu sa propisima.

On je izrazio očekivanje da će ostvariti međusobnu saradnju s ciljem uspješnijeg rada i poboljšanja stanja u ovoj sredini.

„Drago mi je što su ovim demantovane priče zlonamjernih da ću naići na opstrukciju i ometanja u radu. To nije potrebno nikome, jer nam je zajednički cilj da stvaramo uslove da bude bolje svim građanima ove opštine, bez obzira na njihovu političku opredijeljenost i nacionalnu pripadnost“, rekao je Grujičić.

On je istakao da je svjestan da je preuzeo ogromnu odgovornost, jer je opština Srebrenica veoma osjetljivo mjesto, poznato u cijelom svijetu i posvećuje mu se posebna pažnja, ali da želi da formira tim i multietničku skupštinsku većinu koja će omogućiti da se zajedničkim radom popravlja imidž ove lokalne zajednice i omogući njen razvoj.

„Nastavićemo realizaciju započetih projekata i pokrenuti nove. Cilj je da što prije usvojim rebalans budžeta za ovu godinu i pripremimo budžet za iduću, kao i program rada. Očekujemo saglasnost Ministarstva finansija Republike Srpske na prijedlog rebalansa budžeta“, rekao je Grujičić.

On je ocijenio da je solidno stanje u budžetu i da opština nije u deficitu, te izrazio očekivanje da će uskoro doći do političkog dogovora i formiranja multietničke skupštinske većine, ukoliko bude moguće, da bi se krenulo u ostvarenje predizbornih obećanja i realizaciju projekata koji će omogućiti prosperitet svim stanovnicima Srebrenice i njen brži ekonomski razvoj.

Duraković je izjavio da je kao legalista i bivši načelnik došao da preda dužnost i potpiše zapisnike o primopredaji, te da je razgovarao sa Grujičićem i prenio mu neke sugestije za rad u narednom periodu.

„Cilj mi je da se stanje u ovoj sredini normalizuje, da se sačuva mir i da građani ne osjete zastoj u funkcionisanju lokalne vlasti. Kao što je meni bolno ne biti načelnik i Grujičiću je bolno biti na toj dužnosti, jer su obaveze i očekivanja ogromni, a mogućnosti su ograničene i često se nailazi na nerazumijevanje“, rekao je Duraković.

On je poželio uspjeh u radu novom načelniku i istakao da ga raduje da su mu interesi građana prioritet u radu.

Prema njegovim riječima, Grujičić nije zatekao dugove u budžetu i opština će moći izmirivati obaveze do usvajanja rebalnsa.

On je istakao da ostaje da živi u Srebrenici, da ne želi biti zamjenik načelnika opštine, ali da mu je želja da se realizuju projekti koji su započeti i dogovoreni, te da se ubrza razvoj ovog mjesta s ciljem boljeg života svih građana.
Duraković kaže da njegova apelacija Ustavnom sudu BiH na rezultate izbora u Srebrenici nije političko pitanje nego korišćenje zakonskog prava i da ne zna kada će biti odlučivano i kako će se sud odrediti o toj apelaciji, ali je želio da iskoristi tu pravnu mogućnost.

SRNA

Ovaj članak je pročitalo 458 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.