Škola digitalnih medija

Mreža razvojnih inicijativa Logosfera i Resurs centar Tara Bajina Bašta u toku zimskog raspusta organizuju prvu Zimsku školu digitalnih medija. Dvonedeljna predavanja i radionice namenjeni su mladima koji žele da steknu nova i prošire postojeća znanja o savremenim društvenim medijima, onlajn komuniciranju i digitalnoj kulturi.

  • Kako društvene mreže oblikuju naše predstave o životu i svetu u kome živimo i zašto su se klasični mediji transformisali u digitalne medije?
  • Da li je budućnost radija, televizije i novina neizvesna i kako se snaći u svetu kojim dominiraju online sadržaji a digitalna uključenost u zbivanja postaje imparativ?
  • Kako tradicionalna kultura postaje digitalna i kakva je budućnost kulturnog stvaralaštva, umetnosti i škole?

Ove i druge aktuelne teme obradićemo na časovima i praktičnim radionicama koje organizujemo tokom zimskog raspusta.

Škola je besplatna a deo je programa jačanja medijske i informatičke pismenosti sa ciljem dam lade ljude ohrabrimo i obučimo da pravilno konzumiraju medije ali i da efikasno sami prave medijske i kreativne sadržaje.

Naše radionice pomoći će polaznicima da savladaju osnovna i početna znanja:

            Osnove web dizajna i internet izdavaštva

            Osnovne tehnike rada društvenih mreža

            Napredne tehnike digitalne fotografije

            Snimanje kreativnih video radova

            Pisanje informativnih i umetničkih narativa i teksto

            Tumačenje teksta, fotografije i videa

Škola traje dve radne sedmice sa deset radnih dana i ukupno 40 školskih časova interaktivne nastave i vežbi. Nastavu izvode iskusni medijski stvaraoci, profesionalci i profesori.

Polaznici dobijaju sertifikat o uspešno završenoj školi a najbolji završni radovi polaznika biće nagrađeni. Broj mesta je ograničen, na vreme rezervišite mesto pozivom na broj 064 84 97 572.  

Prijave se primaju do 03.02.2019. godine a škola počinje sa radom 04.02.2019. i trajaće tokom raspusta odnosno naredne dve sedmice.

Ovaj članak je pročitalo 617 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.