Sportski život

SIM: Takmičenje u fudbalu i basketu

Karavan radosti i prijateljstva Dunav osiguranja Sportskih igara mladih održan je danas u Bajinoj Bašti gde su se školarci takmičili u fudbalu i basketu 3×3. Kako su saopštili organizatori, za današnje takmičenje u fudbalu prijavio se rekordan broj ekipa, čak devet u ženskoj kategoriji.

U kategoriji 2011. godište i mladjih uzrasta prijavljeno je osam, dok je u kategoriji 2006. godište i mladji prijavljeno 11 ekipa U basketu se takmiči šest ekipa.

“Danas smo akcenat stavili na ekološku priču zero-waste i u vezi sa tim organizovali takmičenje na ekološkom poligonu, gde se takmičilo devet ekipa, a pobedu je odnela ekipa Bajine Bašte. Danas ćemo imati Coca-Cola kup za dečake i devojčice i u vezi sa tim moram da naglasim da je ovaj kraj poznat po devojčicama koje vole da igraju fudbal i po sjajnim ekipama, takmičiće se i mali fudbaleri, a imaćemo i turnir u basketu“, izjavila je Daliborka Delibašić iz Dunav osiguranja SIM..

Na jedno opšte iznenadjenje, sa nama su danas ovde i gošće iz Loznice inače, prošlogodišnje šampionke u malom fudbalu, a učestvovale su i na završnici u Splitu, tako da će ih biti zanimljivo gledati“, kaže Dejan Timotijević iz Sportskog saveza Bajina Bašta.

Pobednici današnjeg takmičenja odlaze na regionalno, a potom i državno prvenstvo. Oni najbolji sa državnog finala odlaze na zasluženo letovanje u Split zajedno sa vršnjacima iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Generalni sponzor je kompanija Dunav osiguranje, a prestižni pul sponzora čine i kompanije Coca-Cola, UEFA, Elektroprivreda Srbije, Banka Poštanska štedionica, NIS i Podravka Srbija.

Sportske igre mladih su veoma bitna manifestacija koja okuplja veliki broj dece, uz sve to  ide i druženje koje je zaštitni znak Igara.

Ovaj članak je pročitalo 413 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.