Studenti

Sertifikat za Isidoru Pavlović

U periodu od 24. do 28. aprila na Kopaoniku je održan je 62. Kongres studenata biomedicinskih nauka Srbije sa internaciomalnim učešćem koji je ove godine organizovao  Medicinskog fakulteta Univerziteta u Nišu. Manifestacija je okupila više stotina akademaca koji su imali priliku da izlože svoje naučno istraživačke radove.

Svoj naučni rad na ovom skupu prezentovala je i Isidora Pavlović iz Srebrenice, student pete godine medicinskog fakulteta u Beogradu na temu „Neinvazivna procena portne hipertenzije pomoću ultrazvučne elastografije“. Ultrazvučna elastografija se kao neinvazivna metoda može koristiti u predviđanju postojanja portne hipertenzije kod bolesnika sa hroničnim bolestima jetre. Cilj rada je utvrđivanja stepena fibroze jetre kod bolesnika sa hroničnim bolestima jetre i korelacija sa nalazom gornje endoskopije.

Naučni rad Isidora Pavlović je radila pod mentorstvom dr Milica Stojaković a, a sertifikat je potpisao predsednik Naučnog odbora Kongresa Aleksandra Ilić i prof dr Dobrila Stanković Đorđević.

Ovaj članak je pročitalo 175 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.