Izbori 22

Ristić: Prioritet zdravlje stanovnika

Mi smo od retkih stranaka koja medju prvim prioritetima daje prednost zdravlju, izjavio je kandidat Srpske radikalne stranke za gradonačelnika Beograda Miljko Ristić kardiohirurg prilikom posete Bajinoj Bašti.

“Mislim da je u ovoj zemlji i ranije ulagano u zdravstvo ali do danas se nije ostvarilo u onoj meri koliko je to potrebno gradjanima. Iz ličnog iskustva mogu da kažem da se svaki drugi pacijent žali na zdravstvo, da je teško doći do lekara. Ovde u Bajinoj Bašti koliko čujem nemate specijalističke službe i za neke obične stvari morate u Užice. Tako da se ja zalažem da se u svim gradovima i opštinama u Srbiji obezbedi primarna zdravstvena zaštita sa specijalističkim službama, pre svega za kardiovaskularne bolesti. U Bajinoj Bašti čujem da faktički postoji samo ambulanta, jer Dom zdravlja sigurnio ne ispunjava potrebe koje su ovde vama neophodne“, kaže Ristić.

Rekao je da smo druga zemlja u Evropi, a treća u svetu po umiranju od kardiovaskularnih bolesti i da će ukoliko se ovakav trend nastavi, a ništa u medjuvremenu ne preduzmemo, Srbija nestati za nekoliko decenija.

“Mislim da je krajnje vreme da se krene sa edukacijom od najranijeg uzrasta, u školama gde će se govoriti o uticaju nezdravog načina života na kardiovaskularni sistem. Na taj način sigurno bi se smanjio broj kardiovaskularnih pacijenata i umiranje. Dakle, jedan od prioriteta SRS jeste, da najpre sačuvamo stanovništvo, a onda i da se bavimo svakodnevnim problemima saobraćajem, vodovodom, kanalizacijom. Ipak mislim da je zdravlje preče od svih problema koji su prisutni u svakom gradu pa i ovde kod vas u Bajinoj Bašti. Birači će odlučiti za koju partiju će glasati, ali ja kažem SRS je jedina kojoj je prioritet zaštita zdravlja stanovnika cele Srbije.“, zaključio je Ristić.

Iako Srpska radikalna stranka na lokalne izbore izlazi u koaliciji sa Srpskom naprednom strankom, programi stranka za koje se zalažu uglavnom su isti. Program radikalne stranke isti je godinama unazad, izjavio je Siniša Spasojević iz SRS i dodao da su u Bajinoj Bašti u prethodnom periodu bili jedina odbornička grupa koja je imala najviše inicijativa i predloga i to je sigurno ono što će raditi i u budućem periodu.

 

Ovaj članak je pročitalo 588 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.