Kazne za izazivanje požara

Na teritoriji Opštine Bajina Bašta od početka marta do danas registrovan je povećan broj požara na otvorenom prostoru i u vezi sa tim opštinski štab za vanredne situacije upozorio je gradjane da poštuju zakonske odredbe o zabrani spaljivanja trave i niskog rastinja, ostataka strnih useva, spaljivanje smeća na otvorenom prostoru, biljnih ostataka kao i loženje vatre u šumi i na udaljenosti 200 metara od ruba šume.

U najvećem broju slučajeva uzrok požara na otvorenom prostoru je ljudski faktor, navodi se u izveštaju štaba za vanredne situacije.

Ovakvi požari se veoma brzo šire i predstavljaju opasnost po život i zdravlje ljudi, a mogu prouzrokovati i veliku materijalnu štetu.

Za nepoštovanje propisanih odredbi zaprećene su novčane kazne kako za pravna tako i za fizička lica

“Upozoravamo gradjane da svako nepostupanje u skladu sa zakonom o zaštiti od požara, izazivanje opasnosti nesavesnim postupanjem koje povećava rizik za nastanak požara ili izazove požar, povlači pokretanje prekršajnih i drugih postupaka protiv lica koje je izazvalo požar“, zaključak je opštinskog štaba za vanredne situacije

Ovaj članak je pročitalo 606 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.