Renoviranje Centra dečijih letovališta

Ivan Jegorović, direktor Centra dečjih letovališta grada Beograda, Miloš Stanojević, predsednik Gradske opštine Obrenovac i Aleksa Ivošević, član Veća opštine Obrenovac danas su posetili mališane, koji su na zimovanju u kompleksu Centra dečjih letovališta Mitrovac na Tari. Tom prilikom najavljeni su novi projekti i kompletan redizajn svih objekata Centra.

Jegorović se prilikom posete u izjavi za medije zahvalio gradonačelniku Beograda Aleksandru Šapiću i gradskom menadžeru Miroslavu Čučkoviću za podršku u realizaciji novih projekata.

“Zbog pomoći i podrške koje ne izostaju od rukovodstva Grada Beograda, Aleksandra Šapića i Miroslava Čučkovića, naš zajednički zadatak je da renoviramo kompletnu infrastrukturu na svim objektima. Opremićemo svih šest odmarališta novim krevetima, dušecima, ormarićima, a cilj je da se naši najmlađi osećaju prijatno i bezbedno tokom boravka“, izjavio je Jergović.

On se potom osvrnuo na poduhvate koji su započeti u ovoj godini, kao i na novi, obogaćeni sadržaj Centra koji vodi naš čuveni pisac za decu Tode Nikoletić.

“Ove godine počeli smo sa sređivanjem svih objekata, koji posluju u sklopu Centra dečjih letovališta. U toku je isporuka novih kreveta i dušeka za sve objekte. Kreveti su specijalno dizajnirani i napravljeni za naše najmlađe. Unikatni su i biće isti u svim našim objektima. Takođe, radimo redizajn kompletnih objekata. Danas smo u odmaralištu Mitrovac na Tari i ovde smo počeli od renoviranja restorana Kačara. Trenutno se saniraju podovi u nekoliko paviljona. Obogatili smo sadržaje za naše najmlađe. Naime, imamo svakodnevno programe zabavnog i interaktivnog karaktera, koje vodi čuveni Tode Nikoletić“, istakao je Jegorović.

Miloš Stanojević, predsednik opštine Obrenovac osvrnuo se i na projekat “Eko kampova“ koji traje već više od deset godina, a najmlađim učenicima sa teritorije Obrenovca pruža besplatno letovanje i zimovanje.

“Projekat koji traje deset godina, nastvljamo da realizujemo i u narednom periodu. Treća grupa učenika od prvog do četvrtog razreda osnovih škola sa teritorije opštine Obrenovac, dolazi 13. februara i njih 820, zahvaljujući projektu Eko kampovi, boraviće potpuno besplatno na zimovanju u objektima Centra dečjih letovališta“, zaključio je Stanojević.

Podsetimo, 2012. godine, Miroslav Čučković, tadašnji predsednik opštine Obrenovac i njegov tim ustanovili su i počeli da sprovode program, koji je i danas jedinstven u Srbiji. Svi učenici od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola, odlaze besplatno na zimovanje i letovanje na najlepše srpske planine u objektima Centra dečjih letovališta grada Beograda, a to su Tara, Bukulja, Divčibare, Avala, Goč i Rudnik.

Trenutno u objektu Mitrovac na Tari, koji je otvoren davne 1979. godine, boravi oko 500 mališana.

Ovaj članak je pročitalo 118 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.