Povećava se broj testiranih

Do sada je u Bajinoj Bašti testirano 10 lica na COVID – 19. Od tog broja kod sedam osoba je test pokazao da su negativni na prisustvo korona virus dok je kod tri osobe potvrdjen slučaj infekcije.

Samo u toku današnjeg dana još pet lica je poslato na testiranje a rezultati testova trebalo bi da budu poznati najkasnije za 24 časa, to je nakon održane sednice Štaba za vanredne situacije izjavio komandant Štaba Radomir Filipović.

”Ne znamo kako se virus pojavio u Bajinoj Bašti. Još uvek se traga za nultim pacijentom i radimo na istraživanju kontakata”, rekao je Filipović i dodao da moramo da se pridržavamo mera koje je propisala Vlada RS.

Ustanove i javna preduzeća koja su iskazala potrebu za zaštitnom opremom (maskama, rukavicama, kaljačama) Štab je istu i podelio.

Na sednici je još jednom potvrdjeno da je Dom zdravlja spreman za prihvat svih pacijenata kod kojih postoji sumnja na korona virus. Takodje, od direktorke Doma zdravlja dobili smo informaciju da u ovoj ustanovi postoji dovoljno zaštitnih sredstava i opreme (maski, rukavica, alkohola, kaljača i kapa).

Ovaj članak je pročitalo 3075 posetilaca portala!

Prvi Portal

Redakcijski prilog

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.