Javne službePanoramaZajednica

Dozvole za kretanje za pomoć u kući

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja izdalo je saopštenje kojim obaveštava sve zainteresovane da će u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova kontrolisati i vršiti izdavanje dozvola za kretanje u vreme policijskog časa pružaocima usluga personalne asistencije i pomoć u kući.

Prema saopštenju ovog Ministarstva, lica kojima je potrebna dozvola za kretanje u vreme policijskog časa za rešavanje ovog problema potrebno je da se zahtevom obrate lokalnoj samoupravi i dostave potrebna dokumenta koja potvrđuju razlog za izdavanje ove dozvole.

Jedinica lokalne samouprave je dužna da validne zahteve dostavi Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja koje će nakon provere iste upućivati Ministarstvu unutrašnjih poslova radi izdavanja dozvole.

Na ovaj način će jedinice lokalne samouprave, u saradnji sa drugim organima lokalne samouprave i udruženjima građana registrovanim na njihovim teritorijama, pribaviti i dostaviti Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja podatke o osobama koje pružaju usluge pomoći u kući (usluga socijalne zaštite, ali i direktno ugovorena pomoć između dve osobe) i usluga socijalne zaštite personalni asistent, navodi se u zaključku sa sednice Štaba.

Takodje se dodaje da su jedinice lokalne samouprave u saradnji sa Centrima za socijalni rad u obavezi da u slučaju prijema zahteva obrade i podatke o roditeljima koji konačnom sudskom presudom regulišu vidjanje deteta u vreme trajanja policijskog časa.

Ovaj članak je pročitalo 923 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.