Biznis

Raspisan javni poziv za poslodavce i nezaposlene

Nacionalna služba za zapošljavanje raspisala je 13 javnih poziva koje se tiču mera aktivne politike zaposljavanja. Kroz direktnu finansijsku podršku poslodavcima i nezaposlenim licima biće uključeno 21.205 osoba, od kojih 2.285 osoba sa invaliditetom. Za ove namene planirano je 6,3 milijarde dinara, a  kao i prethodnih godina 550 miliona dinara biće opredelčjeno za osobe sa invaliditetom.

Dodatna sredstva biće obezbeđena iz budžeta autonomne pokrajine i jedinica lokalne samouprave za učešće u realizaciji mera aktivne politike zapošljavanja predviđenih lokalnim planskim dokumentima u oblasti zapošljavanja. Kao i prethodnih godina težište će biti na teže zapošljivim kategorijama lica u koje spadaju: mladi do 30 godina starosti, bez završenog srednjeg obrazovanja, stariji od 50 godina, Romi, osobe sa invaliditetom, dugoročno nezaposleni, korisnici novčane socijalne pomoći i lica u statusu viška zaposlenih.

Većina javnih poziva biće otvorena do 30. novembra, dok je rok za podnošenje zahteva za mere namenjene osobama sa invaliditetom  31. decembar 2023. godine.

Javni poziv za dodelu subvencija za samozapošljavanje biće otvoren do 10. aprila, rok za podnošenje prijava potencijalnih izvođača javnih radova ističe 27. marta, dok je javni poziv za učešće u finansiranju mere obuka za potrebe poslodavca za zaposlenog na raspolaganju do 31. oktobra 2023. godine.

Zahtevi za učešće u merama podnose se nadležnim organizacionim jedinicama Nacionalne službe za zapošljavanje, prema mestu rada lica ili sedištu poslodavca, neposredno, putem pošte ili elektronskim putem.

Sve informacije za učešće u merama aktivne politike zapošljavanja, neophodna podrška, podnošenje zahteva prema aktuelnim javnim pozivima biće dostupne sajtu www. nsz.gov.rs, kao i putem zvanične stranice na društvenoj mreži LinkedIn

Ovaj članak je pročitalo 324 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.