Javne službe

Opština izmirila dugovanja prema JKP Duboko

Današnju sednicu Skupštine opštine pratila je rasprava o nagomilanim dugovima Opštine Bajina Bašta prema JKP Duboko u proteklih nekoliko godina, a koji je morala da plati na osnovu izvršne presude.

Osnovni dug u iznosu od oko 10 miliona dinara Opština je platila u decembru 2022. godine, a kamatu koja je zaračunata isto toliko, platila je početkom februara ove godine.

Kako je prvobitna presuda doneta u korist JKP Duboko, opština Bajina Bašta uputila je žalbu Apelacionom sudu u Kragujevcu gde je takodje presudjeno u korist Regionalnog centra Duboko, a potom je doneto rešenje na osnovu koga se Opštini Bajina Bašta nalaže da u roku od 15 dana izmiri dugovanja po pitanju osnovnog duga i kamate, kaže Momir Milovanović direktor JKP Duboko Užice.

“Pokušavali smo sa prethodnim rukovodstvom opštine Bajina Bašta da dogovorimo da u 24 mesečne rate plate osnovni dug, a da oprostimo kamatu. Medjutim, kako nismo našli na zajedničko rešenje, morali smo preduzeti mere utuženja kako dug ne bi zastareo“, kaže Milovanović i dodaje  da je 2014. i 2015. godine svim osnivačima uključujući i opštinu Bajina Bašta ukupno otpisano 92 miliona dinara duga. Sa gradovima Užice i Čačak i opštinama Kosjerić, Požega, Arilje i Lučani potpisan je reprogram na 24 rate glavnog duga bez kamate.

“Mi ispred opozicije smo kritikovali nedomaćinsko ponašanje predstavnika vlasti koji su dozvolili da dodje do nastanka dugova koje će osetiti svi gradjani Bajine Bašte. Na inicijativu odbornika Mihaila Markovića odrekli smo se dnevnica u korist Luke Jokića kome je novac potreban za dalje lečenje, ali želim da kažem da sa novcem koji smo dali za kamatu mogli smo pomoći još dosta dece sa teritorije Opštine kojima je pomoć potrebna“, rekao je Boris Jovanović odbornik Narodne stranke

Na dnevnom redu našao se i  predlog odluke o donošenju plana generalne regulacije za područje Sokolina koji je većinom glasova usvojen

Ovaj članak je pročitalo 949 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.