AgroPanorama

PSSS Užice pomaže poljoprivrednicima da se registruju

Zaposleni u Poljoprivrednoj savetodavnoj stručnoj službi Užice po pitanju aktivacije mobilne aplikacije za potrebe eAgrara biće u Bajinoj Bašti do 27. januara, kako bi na terenu pomagali poljoprivrednicima da se registruju. Nosioci poljoprivrednih gazdinstava iz Bajine Bašte mogu doći u salu Skupštine opštine u vremenu od 9 do 14 sati. Već prvog dana od 30 poljoprivrednika, 15 je registrovano.

Kako za RTV Prima objašnjava Nebojša Djurić iz PSSS Užice, ovaj posao je neophodan kako bi svi poljoprivredni proizvođači bili u mogućnosti da se blagovremeno prijave u novi elektronski registar poljoprivrednih gazdinstava (eAgrar). Na taj način će se pratiti sve buduće novosti koje se tiču raspisivanja podsticaja i njihove isplate, kao i svih poslova vezanih za izmene podataka na poljoprivrednom gazdinstvu.

Kao problem navodi što većina poljoprivrednika nema pametne telefone ili ih slabo koristi i to su ljudi stariji od 65 godina.

“Takva nam je nažalost poljoprivreda, ali ja i moje kolege ćemo se truditi da i tim ljudima pomognemo kada pričamo o registraciji.Ukoliko poljoprivredni proizvođač nema pametni mobilni telefon, neophodno je da poseduje čipovanu ličnu kartu i da ode do najbliže policijske stanice, gde će mu biti izdat kvalifikovani elektronski certifikat“, kaže Djurić.

Preporuka je da svi poljoprivredni proizvodjači do 31. marta obrate PSSS, Trezoru ili Poštama Srbije kako bi se registrovali da bi na vreme dobili potreban novac kako prolećna setva ne bi kasnila

Ovaj članak je pročitalo 347 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.