Osnovna

Prvacima podeljen “Pažljivko“

Agencija za bezbednost saobraćaja redovno sprovodi projekte namenjene različitim ciljnim grupama, sve sa ciljem da se ljudi uključe u preventivne aktivnosti i postanu promoteri bezbednog ponašanja u saobraćaju. Edukacija  je jedan od osnovnih preduslova za dostizanje veće bezbednosti svih učesnika u saobraćaju. Ona predstavlja najefikasniji način prevencije i govori o ulozi u saobraćaju, o bezbednom kretanju i poštovanju propisa, ali pre svega o potrebi da se bude oprezan.

Članovi lokalnog saveta već nekoliko godina zaredom obilaze osnovne škole i promovišu bezbednost dece u saobraćaju. U okviru ovogodišnje kampanje Saveta za bezbednost saobraćaja, đacima prvog razreda Osnovne škole Sveti Sava danas su podeljeni paketi edukativnog sadržaja, za bezbedan put od kuće do škole, brošure “Pažljivkova pravila u saobraćaju“, rančevi i fluorescentne trake.

“Edukativni materijal učenicima prvog razreda dodeljuje se radi boljeg poznavanja saobraćaja. Cilj ove saradnje je edukacije đaka prvaka, kako bi bili bezbedni na putu od škole do kuće. Neophodno je takodje i da što više dece prodje ovu edukaciju. Za organizaciju podele materijala zadužen je Savet za bezbednost saobraćaja na putevima na teritoriji Opštine Bajina Bašta, koji pored ove organizuje brojne akcije na temu bezbednosti dece i mladih u saobraćaju“, kaže Nenad Stamenić iz Policijske stanice Bajina Bašta.

U narednom periodu biće održano takmičenje u poznavanju pravila bezbednosti saobraćaja.

“Ovo takmičenje je prilika da se vidi koliko deca znaju o saobraćajnim propisima i pravilima i na kom nivou je to njihovo znanje. Najbolja ekipa plasiraće se na opštinsko takmičenje, a u zavisnosti od postignutih rezultata obezbedjene su prigodne nagrade“, kaže Stamenić.

 

Ovaj članak je pročitalo 1481 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.