Srbija

Objavljen javni poziv za zamenu stolarije

Ministarstvo rudarstva i energetike objavilo je danas javni poziv za dodelu subvencija za unapređenje energetske efikasnosti.

Javni poziv na koji mogu da se prijave sve jedinice lokalne samouprave trajaće narednih 15 dana, rekla je ministarka Zorana Mihajlović gostujući na televiziji K1.

„Objavili smo javni poziv za opštine i gradove sa kojima ćemo zajedno sprovoditi projekat zamene stolarije. Posle toga će sve jedinice lokalne samouprave raspisivati pozive ka kompanijama i građanima. Ono što je važno jeste da ima dovoljno novca, obezbedili smo za ovu godinu 250 miliona evra za subvencije za zamenu stolarije, odnosno postavljanje spoljne izolacije i zamenu kotlova, kao i za postavljanje solarnih panela“, izjavila je Mihajlovićeva.

Ona je rekla da je prvi projekat pokazao da su građani zainteresovani za ovaj vid subvencija i navela da će Ministarstvo obezbediti više novca za devastirane opštine i socijalno ugrožene građane.

„Novitet je da će Ministarstvo umesto sa 50% učestvovati sa 70 procenata u najnerazvijenijim opštinama. Razgovaramo i sa centrima za socijalni rad i naći ćemo način da pomognemo socijalno ugroženim domaćinstvima kako bi i oni mogli učestvovati u projektu“, rekla je Mihajlovićeva.

Ministarstvo rudarstva i energetike

Ovaj članak je pročitalo 991 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.