„Prosvjeta“ iz Srebrenice raspisala nagradni konkurs

NAGRADNI KONKURS 1. KULTURNO-PROSVJETNE MANIFESTACIJE
„STOPAMA LUKE MILOVANOVA GEORGIJEVIĆA“
Opštinski odbor Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva „Prosvjeta“ Srebrenica u saradnji sa Narodnom bibliotekom Srebrenica raspisuje:

KONKURS za:

1) književnu nagradu „Luka Milovanov Georgijević“ u dvije kategorije:

 • esej ili studija o liku i djelu Luke Milovanova Georgijevića ;
 • poezija ( dostaviti do tri pjesme na slobodnu temu ) ;

2) novinarsku nagradu „Boško Milovanović“

Novinarski članci mogu podrazumijevati razne oblasti ( kultura, ekonomija, ekologija, medicina, nauka, politika, sport, vrijeme, zabava, itd. ) bez žanrovskih ograničenja ( građansko, kolaborativno, istraživačko, književno, narativno i kolumnističko novinarstvo )

3) literarnu nagradu „Živan Jovanović“ za esej na temu „Moj grad kroz vijekove“ ( konkurs za osnovce i srednjoškolce )

4) studentsku stipendiju „Luka Milovanov Georgijević“
( za najuspješnijeg studenta sa područja opštine Srebrenica )

 • Za književnu i novinarsku nagradu mogu konkurisati svi afirmisani i neafirmisani stvaraoci regiona, bez starosnog ograničenja, dok za literarnu nagradu radove šalju isključivo osnovci i srednjoškolci.
 • Radovi moraju biti otkucani na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu, te potpisani šifrom, uz razrješenje šifre u posebnom dokumentu.
 • Zainteresovani autori svoje radove mogu slati putem pošte na adresu SPKD “Prosvjeta“ Srebrenica, ul.Milivoja Mičića bb , 75 430 Srebrenica, ili na elektronsku adresu prosvjeta.srebrenica@gmail.com.
 • Ukoliko radove šaljete putem pošte potrebno je da ih dostavite u pet primjerka potpisana šifrom, a u posebnu kovertu da dostavite razrješenje šifre sa ličnim podacima ( ime i prezime, mjesto stanovanja, kontakt telefon, email adresa ).
 • Ako konkurišete putem elektronske pošte onda radove potpisane šifrom šaljete u jednom word ili pdf dokumentu, a u posebnom dokumentu razrješenje šifre sa ličnim podacima (ime i prezime, mjesto stanovanja, kontakt telefon, email adresa ).
 • Za studentsku stipendiju na prethodno navedenu adresu neophodno je dostaviti: ovjerenu fotokopiju lične karte, dokaz o redovnom studiranju na javnom univerzitetu i potvrdu o prosjeku ocjena tokom dosadašnjeg studiranja ;
 • Rok za dostavljanje do sada neobjavljenih radova i potrebne dokumentacije za stipendiju je do 15.10.2019. godine;
 • Nagrađeni učesnici će biti pozvani na kulturno-prosvjetnu manifestaciju „Stopama Luke Milovanova Georgijevića“ koja će u Srebrenici biti održana u drugoj polovini oktobra.
 • O nagradama će odluku donijeti petočlani žiri.
 • Nagrađena i pohvaljena ostvarenja biće objavljena u 5. broju časopisa za kulturu, umjetnost i nauku „Srebrni vijenac“ u izdavaštvu SPKD „Prosvjeta“ Srebrenica, a autori će biti prigodno nagrađeni.
 • O programu manifestacije blagovremeno će biti upoznati učesnici i javnost, a sve dodatne informacije možete dobiti putem elektronske pošte
  prosvjeta.srebrenica@gmail.com ili na broj telefona + 387 65 623 468.

Kulturno-prosvjetna manifestacija „Stopama Luke Milovanova Georgijevića“ nizom kulturnih i naučnih događaja je omaž liku i djelu Luke Milovanova, filologa i književnika, rođenog 1784. godine u Srebrenici, koji je tokom kratkog života kao jedan od najvećih intelektualaca svoga doba, iza sebe ostavio stope kojim je Vuk Stefanović Karadžić hodio na putu jezika i književnosti. Istim stopama su nastavili i istaknuti srebrenički profesori, novinari i kulturni radnici Živan Jovanović i Boško Milovanović koji su svoj život posvetili osnivanju, razvoju i osavremenjavanju obrazovne, kulturne i informativne djelatnosti ovog dijela Podrinja. Te iste stope su bogato nasljeđe stvaralaštva i pisane riječi za nove generacije na hodočasnom putu za kulturu, prosvjetu i duhovnost.

Organizacioni odbor

SPKD „Prosvjeta“ Srebrenica

Ovaj članak je pročitalo 511 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.