Kulturoskop

Промоција књиге “Династија Немањића, жене владара, задужбине и цркве“

Другу годину заредом Установа “Култура“ са Историјским архивом из Ужица у оквиру Ћириличне баштине издаје легат Момчила Вуковића Бирчанина. Ове године у сарадњи са архивом издата је књига под називом “Династија Немањића, жене владара, задужбине и цркве“. Књига је штампана у 300 примерака, моћи ће да се набави у свим градским библиотекама, као и у продаји.

“Аутор ових књига које публикујемо, Момчило Вуковић Бирчанин био је секретар краља Петра Првог у изгнанству, књиге је штампао у Немачкој у сопственом издању. Прошле године смо заједно у оквиру 90. Вуковог сабора објавили књигу о Вуку Караџићу, истог аутора Момчила Вуковића Бирчанина. И ове године Архив Ужица и Установа Култура, објавиће две књиге од којих је једна “Династија Немањића, жене владара, цркве и задужбине“, а друга ће бити о Краљу Александру Првом Карађорђевићу и њу ћемо објавити поводом 90 година атентата на краља Александра“, рекао је Жељко Марковић директор историјског архива Ужице.

Архив из 2006. године добио је од носиоца ауторских права, право да буде издавач на подручју Републике Србије.

“Морам да истакнем да је сарадник у издавању његових књига и Архив Републике Српске из Бањалуке, тако да се и он ове године укључује у манифестацију “Престоница културе града Ужица“ и Ћириличну баштину коју организује општина Бајина Башта“, истиче Марковић

Ovaj članak je pročitalo 124 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.