Prima gasi zemaljski program

TV Prima obaveštava svoje cenjene gledaoce da, je posle 19 godina neprekidnog emitovanja zemaljskog televizijskog programa, prinuđena da ugasi emitovanje putem zemaljskih predajnika.

Dugotrajna ekonomska i finansijska kriza iscrpeli su i poslednje napore koje smo činili da spasemo lokalni televizijski etar. Pored toga, dugogodišnje institucionalno nerazumevanje i nedostatak lokalne podrške lišili su nas mogućnosti da za televizijski etar obezbedimo potrebna finansijska i metarijalna sredstva.

U više navrata, tokom protekle dve godine, smo molili Skupštinu opštine da pronađemo trajan način da se građanima obezbedi profesionalan i objektivan lokalni TV etar, ali naši napori nisu urodili plodom. Želeli smo da građani i u gradu i u selu imaju lokalni javni servis usklađen sa principima profesionalizma, odgovornosti za javnu reč i političke ravnopravnosti. Do poslednjih mogućnosti smo se borili da se sačuva jedina lokalna televizija u etru i da građani sela i grada ne budu u medijskom mraku, ali u tome nismo imali dovoljno pomoći.

Dugujemo zahvalnost Vama, poštovani gledaoci koji ste nas tokom 19 godina podržavali, bodrili i verovali u naš program. Izražavamo zahvalnost retkim pojedincima u lokalnoj zajednici koji su pokazivali dobru volju da nam pomognu ali su ostali u manjini.

Zahvaljujemo se delu javnih preduzeća koja su nam u granicama svojih mogućnosti pomagala. Zahvaljujemo se i privatnim firmama koje su nas pomagale uprkos teškoj privrednoj situaciji i poraznom položaju privrednika u našoj opštini.

Na osnovu dozvole za emitovanje izdate od strane Regulatornog tela za elektronske medije (RRA) od 18. maja 2016. godine Televizija Prima nastavlja da emituje program samo u kablovskoj mreži Kopernikus u Bajinoj Bašti a od jula meseca i u IPTV mreži Telekoma Srbija.

Naš program možete pratiti i na OTS platformama Kompanija Kopernikus i Orion Telekoma, kao i na Internet stranici Prima Portal Bajina Bašta.

Uz žaljenje što će nas od sada gledati ceo svet a svoju sopstvenu opštinu ne možemo da pokrijemo, zahvaljujemo se na razumevanju i poverenju i obećavamo još bolji lokalni televizijski program.

Vaša TV Prima

 

Ovaj članak je pročitalo 1429 posetilaca portala!

One thought on “Prima gasi zemaljski program

  • 30. маја 2016. at 15:54
    Permalink

    Pa što ga niste uslikali kolko je hteo dao bi vam sve pare samo da ga ne skidate sa ekrana. Žalosno.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.