Prikupljenim sredstvima pomažu najugroženije

Humanitarna organizacija ‘’Dobročinitelj’’ osnovana je u maju mesecu, nakon dve godine uspešnih aktivnosti mladih bajinobaštana koji pomažu materijalno ugrožene porodice sa područja naše opštine. Prema rečima Nenada Srećkovića iz Humanitarne organizacije, iskustva sa terena pokazuju da u našoj opštini postoji veliki broj porodica kojima je pomoć potrebna, bilo da se radi o novcu ili drugoj vrsti pomoći.

‘’Organizacija se zalaže za poboljšanje uslova života kako materijalno ugroženih porodica, tako i porodica u kojima ima i bolesnih članova domaćinstva’’ rekao je Srećković i dodao da do porodica koje vape za pomoći uglavnom dolaze po preporuci nekoga ko je porodici blizak ili preko Centra za Socijalni rad.  

Dobročinitelji su do sada pomogli oko 16 porodica sa teritorije opštine Bajina Bašta. Poslednja pomoć koju su donirali bio je električni šporet. Izmedju ostalog, pomoć koju su donarali ugroženim porodicama sastojala se od bele tehnike (frižidera, veš mašina, zamrzivača I šporeta) ali i nekoliko ovaca i drva za ogrev.

Kako je istakao Srećković, svi koji žele da učestvuju u akcijama HO ‘’Dobročinitelj’’ mogu se informisati  preko FB stranice HO ‘’Dobročinitelj’’, na Instagramu dobročinitelj_bb ali i putem javnih dešavanja koje humanitarci organizuju.

Početkom novembra kako je rekao Srećković, HO ‘’Dobročinitelj’’ će organizovati kulturno-duhovnu  manifestaciju u čast Patrijarha Pavla “Dani Patrijarha Pavla“, tako da i na taj način svi koji budu želeli biće u prilici da doprinesu radu Humanitarne organizacije.

Ovaj članak je pročitalo 805 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.