Biznis

Novi rok za evidentiranje stvarnih vlasnika

Rok za evidentiranje stvarnih vlasnika preduzeća u Srbiji biće produžen do 31. januara 2020. godine, a u Agenciji za privredne registre, koja vodi tu evidenciju, pozivaju sve obveznike da ne čekaju poslednji trenutak nego da taj posao završe što pre. Postupak evidentiranja u potpunosti je elektronski i besplatan, a Centralna evidencija stvarnih vlasnika ustanovljena je krajem prošle godine.

„Još jednom apelujem na sve obveznike upisa stvarnih vlasnika u evidenciju da to učine što pre, pre krajnjeg roka, jer ceo proces prijavljivanja traje pet minuta“, rekao je za Tanjug direktor APR Milan Lučić.

On je naglasio da će tako izbeći kazne za neupisivanje stvarnog vlasnika koje se kreću od 500.000 dinara do dva mliona dinara za pravno lice, odnosno od 50.000 do 150.000 dinara za odgovorno lice u pravnom licu.

Obavezu evidentiranja podataka o stvarnim vlasnicima imaju privredna društva, društva u likvidaciji, zadruge, ogranci stranih privrednih društava, poslovna udruženja, udruženja i savezi udruženja, fondacije i zadužbine, ustanove, strana predstavništva privrednih društava.

Izvor/Tanjug

Ovaj članak je pročitalo 1098 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.