Prijavi ekološki problem putem mobilne aplikacije

Gradjani Srbije od danas mogu da prijave ekološke probleme u svojoj lokalnoj samoupravi preko aplikacije i SMS poruke.

Građani prijave mogu slati putem mobilne i veb aplikacije gReact (Green Reaction), koja može besplatno da se preuzme na Google Play i APP Store.

Takodje, omogućeno je i slanje SMS ili MMS poruka na 066-5555-001, kao i telefonski pozivi Kontakt centru na broj 0800-003-003 radnim danima od 7:30 do 15:30 časova.

Ministarka je pozvala gradjane da ukazuju na ekološke probleme, a lokalnu samoupravu da saradjuju kako bi probleme što pre rešavali.

– Administratori će prikupljati informacije sa terena koje dobiju od građana i pozivati nadležne službe da reaguju, pre svega inspekcije i druge službe u lokalnim samoupravama, kao i republičku inspekciju zaštite životne sredine. Pozivam građane da nam ukazuju na ekološke probleme na koje nailaze, a lokalne samouprave da tesno sarađujemo, kako bismo te probleme što pre i rešili – rekla je Vujović.

Dodala je da je sistem veoma značajan jer omogućava da se zajedno sa građanima, efikasnije pristupi mapiranju i rešavanju ekoloških problema u Srbiji, što će pomoći i u kreiranju strategija za rešavanje ekoloških problema i u projektovanju budžetskih sredstava za te namene.

Ovaj članak je pročitalo 923 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.