Stvaraoci

Predstavljena knjiga o poginulim borcima u ratovima devedesetih

Posle Nove Varoši, Prijepolja, Sevojna, Sjenice, Arilja,  knjiga “Poginuli borci Zlatiborskog okruga u ratovima od 1991 – 1999“ predstavljena je i u Bajinoj Bašti. Autor monografije je Ranko Obradović,  a izdavač Savez udruženja veterana i ratnih invalida ratova od 1990. do 1999. godine  Zlatiborskog okruga.

U sali opšptine Bajina Bašta okupili su se članovi porodice  i prijatelji poginulih boraca čije su se biografije našle u knjizi. Monografija je još jedno potresno svedočenje  o stradanju srpskog vojnika iz deset opština Zlatiborskog okruga u ratovima devedesetih godina.

– Početkom prošle godine javili smo se na konkurs za izradu monografije poginulih u ratovima devedesetih godina u Zlatiborskom okrugu. Po saznanju da je projekat prošao pristupili smo formiranju tima koji je radio na izradi monografije.  Na izradi monografije radili smo punih šest meseci. Smatramo da je knjiga kvalitetno uradjena, zbog čega najveću zahvalnost dugujemo porodicama poginulih – , kaže Obradović i dodaje da se u knjizi nalazi 18 poginulih boraca sa područja opštine Bajina Bašta.

Ova publikacija obuhvatila je biografije 111 boraca, od kojih je 105 poginulih boraca, tri civilne žrtve rata i troje umrlih pripadnika MUP koji su u to vreme bili na Kosovu i umrli od posledica uranijuma.

– Pisanjem ove monografije želimo da buduće generacije znaju da su srpski heroji dali svoje živote štiteći ovu zemlju -, rekao je autor

Objavljivanje knjige podržalo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

Ovaj članak je pročitalo 228 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.