Hronika

Predavanje o bezbednosti traktorista

Komisije za bezbednost saobraćaja opštine Bajina Bašta i Agencije za bezbednost saobraćaja u četvrtak 4. novembra održaće predavanje na temu bezbednost traktorista u saobraćaju. Predavanje će biti održano u sportskoj hali u 12 časova.
Kako je saopštila Komisija za bezbednost saobraćaja, predavanje će se održati u okviru aktivnosti povećanja bezbednosti traktorista s obzirom na činjenicu da su vozači traktora najugroženija kategorija učesnika u saobraćaju na teritoriji opštine Bajina Bašta.  U poslednjih šest godina od 13 poginulih lica u saobraćajnim nesrećama, čak sedmoro je poginulo u saobraćajnim nesrećema u kojima je učestvovao traktor što čini 54% od ukupnog broja poginulih.
“Ako se ima u vidu da je broj poginulih u saobraćajnim nesrećama u kojima je učestvovao traktor na teritoriji Srbije oko 5 % od ukupnog broja poginulih u saobraćajnim nesrećama, onda vidimo da je stanje izuzetno ozbiljno i da moramo preduzeti mere kako bi se povećala bezbednost traktorista“, navode iz Komisije za bezbednost saobraćaja.
Nakon predavanja traktoristima će biti podeljeni zaštitni ramovi za traktore, rotacije i table za označavanje sporih vozila.
Istog dana u sportskoj hali u 14 časova održaće se predavanje o ulozi i značaju dečijih sedišta kao i načinu njihovog postavljanja u vozilu. Nakon predavanja biće podeljeno 107 dečijih auto sedišta, roditeljima koji su se prijavili za dobijanje dečijih sedišta.
U vezi sa tim, pozivaju se zainteresovani građani Bajine Bašte da prisustvuju ovim izuzetno zanimljivim i korisnim predavanjima

Ovaj članak je pročitalo 490 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.