Počinje vakcinacija protiv gripa

Vakcinacija protiv gripa u Domu zdravlja u Bajinoj Bašti počinje u četvrtak, potvrdjeno nam je u ovoj zdravstvenoj ustanovi. Kako nam je rečeno, Domu zdravlja distribuirano je 1000 doza vakcina.

Vakcinacija će se obavljati u prostorijama Službe kućne nege i lečenja svakim radnim danom u vremenu od 8 do 13 časova, dok će se vakcinacija dece vršiti u Dečijem dispanzeru od 7 do 20 časova. U okolnim selima Okletac, Bačevci, Rogačica, Pašina Ravan, Kostojevići i Zlodol vakcinaciju će obavljati izabrani lekari i medicinske sestre.

Kako je rečeno svi koji žele da se zaštite prvo bi trebalo da se jave svom izabranom lekaru koji će obaviti pregled, dati potvrdu za imunizaciju kao i ostala dodatna obaveštenja.

Sezonska, četvorovalentna vakcina se preporučuje osobama sa hroničnim poremećajima plućnog i kardiovaskularnog sistema, kao i metaboličkim poremećajima, poremećajima rada bubrega i osobama sa oslabljenim imunitetom. Takođe, preporučuje se osobama starijim od 65 godina kao i licima zaposlenim u javnim službama koja su u riziku, osobama smeštenim u gerontološkim centrima i ustanovama socijalne zaštite, kao i osobama zaposlenim i smeštenim u ustanovama koje obavljaju zdravstvenu delatnost.

Ovaj članak je pročitalo 386 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.