Počela naplata parkiranja

JP ”BB Term” krenuo je u operativni deo rešavanja problema parkiranja u gradu. Ovo je svakako jedna od gorućih tema poslednjih dana medju stanovnicima bajinobaštanske opštine. U odnosu na broj registrovanih vozila u opštini kojih je prema podacima MUP-a više od 10.000, neuporedivo je manji broj obeleženih parking mesta.

Naplata parkiranja na oko 320 obeleženih parking mesta zvanično je počela jutros u 7 časova.

”U prvom satu prodato je oko 50 mesečnih karata za parkiranje. Parking se naplaćuje od 7 do 20 časova svakog radnog dana, subotom od 7 do 14 časova, nedeljom se parkiranje ne naplaćuje”, kaže Velimir Radovanović izvršni direktor BB Terma..

Postoje dve zone za parkiranje. Cena parkiranja u prvoj odnosno crvenoj zoni je 35 dinara po satu i vozilo može biti parkirano najviše dva sata. U drugoj odnosno žutoj zoni započeti sat parkiranja je 25 dinara i tu je vreme parkiranja neograničeno. Takodje za parkiranje u ovoj zoni vozači mogu kupiti dnevnu kartu koja košta 120 dinara i može se kupiti u info centru. Mesečna karta košta 800 dinara i ona važi samo za parkiranje u drugoj zoni, a kupuje se u BB Termu. Mesečna karta za parkiranje za pravne subjekte iznosi 1600 dinara.

Broj servisa za slanje SMS poruke za parking mesto u prvoj odnosno crvenoj zoni je 8291, u drugoj odnosno žutoj zoni 8292 i za dnevnu kartu u drugoj zoni na broj 8293.

Prema rečima Radovanovića cena parkiranja za stanare u zgradama takodje je 800 dinara na mesečnom nivou.

”Kazne će se naplaćivati u vidu doplatnih dnevnih karata koje koštaju 600 dinara. Iako je počela naplata parkiranja, do petka nećemo kačiti doplatne kaznene karte”, kaže Radovanović.

Prema njegovim rečima sredstva od naplate parkiranja biće uložena u proširenje kapaciteta parking mesta.

Ovaj članak je pročitalo 4492 posetilaca portala!

Facebooktwitter

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.