Počela energetska sanacija vrtića

Bajina Bašta je medju 20 opština koja je sa Ministarstvom rudarstva i energetike potpisala ugovor za finansiranje projekata radi unapređenja energetske efikasnosti na zgradi Dečijeg vrtića Neven. Sredstva u iznosu od 24 miliona dinara biće utrošena za zamenu stolarije i postavljanje izolacije na zgradi vrtića, čime će se smanjiti troškovi električne i toplotne energije.

Deo novca u iznosu od 16 miliona dinara obezbedjen je iz Ministarstva rudarstva i energetike, a preostali deo sredstava u iznosu od osam miliona opredeljen je iz opštinskog budžeta.

”Danas su počeli radovi na oblaganju, odnosno postavljanju zaštitne izolacije na zgradi vrtića. Deo stolarije na zgradi je zamenjen ranije i ti radovi se izvode vikendom kada deca nisu u vrtiću. Zbog niskih temperatura, radovi na oblaganju zgrade nisu mogli početi ranije, ali njihov završetak možemo očekivati za manje od mesec dana ukoliko vremenski uslovi to dozvole”, izjavila je za Prvi portal Radenka Lazić direktorka vrtića

U Dečijem vrtiću trenutno boravi 553 dece, dok je na listi čekanja 85. Kako bi se ukinula lista cekanja za vrtić, planiramo proširenje kapaciteta tako da bi radovi na proširenju objekata trebalo da počnu u junu, kada predškolci odu na raspust.

 ‘’Od vrtica u Višesavi se odustalo jer smo došli na ideju da radimo nadogradnju postojećih objekata. Radiće se tri nove prostorije za tri grupe dece. Time ćemo zadovoljiti potrebe roditelja, što nama i jeste cilj. Meni kao rukovodiocu, a i radnicima u vrtiću je neprijatno i teško zbog dece koja su ostala na listi čekanja. Moram da napomenem  da su zaposleni deo tereta prihvatili na sebe, primajući u grupu veći broj dece nego što je to normativom propisano. Sada svaka grupa ima preko 50% normativa”, zaključuje Lazićeva.

 

 

Ovaj članak je pročitalo 706 posetilaca portala!

Facebooktwitter

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.