Sportski život

PK Tara državni prvak

Državno prvenstvo u planinskom trčanju održano je  na terenima Suve planine u okviru trke “Suva trejl“ u organizaciji PSK “Mosor“ iz Niša. Za trku državnog prvenstva izabrana je atraktivna, teška i tehnički jako zahtevna staza od 45 km i sa 2510 metara kumulativnog uspona.

Start i cilj trke bili su u Niškoj Banji, a trasa je uglavnom kamenitim i strmim stazama vodila preko Koritnjaka, Sokolovog kamena, do Trema i nazad.

Na trci je učestvovalo 103 takmičara od kojih 23 žene i 81 muškarac. Planinarski klub Tara učestvovao je sa devet planinskih trkača.

Takmičari PK Tara su ostvarili zapažene rezultate o čemu svedoči ekipna titula prvaka Srbije.

U ženskoj konkurenciji Mina Kosanović je ubedljivo osvojila prve mesto i bila je jedina predstavnica PK Tara na ovoj trci. U muškoj konkurenciji Dejan Žerajić je zauzeo treće mesto, Miodrag Vukić peto, Predrag Dragičević 12, Ranko Mialnović 13, Duško Ordagić 19. i Miloš Ristivojević 30. mesto.

“Iako Bajina Bašta ima relativno dugu tradiciju planinskog trčanja u okviru PK Tara se organizovano radi poslednje četiri godine i u tom periodu smo ostvarili dosta značajnih rezultata, a sada smo konačno došli do titule državnog prvaka“ kaže Predrag Dragičević.

“Ovo je veliki uspeh i za naš klub i za Bajinu Baštu, doći do titule prvaka države u konkurenciji klubova iz mnogo većih gradova, a kruna sezone će biti ako uspemo da sačuvamo trenutno prve mesto u okviru lige – Nacionalne serije u planinskom trčanju PSS“, izjavio je Nenad Lečić predsednik PK Tara.

Dodaje da je klub jako aktivan na svim poljima, a zadnjih godina ima oko 30 registrovanih takmičara koji nastupaju na domaćim i inostranim trkama i ostvaruju zapažene rezultate.

“Poseban fokus nam je na privlačenju naših najmlađih sugrađana u klub i formiranje podmlatka kome ćemo preneti zdrave životne navike, a možda dobiti i nove takmičare u planinarskim disciplinama“, navodi Lečić.

U sklopu manifestacije u Niškoj Banji održana je i trka „Topla voda trejl“ gde su nastupila dva predstavnika PK Tara. Na stazi od 16 km sa skoro 1000 m uspona Dejan Timotijević zauzeo je treće, a Luka Lazić 17. mesto.

Pobednici prvenstva Srbije u ženskoj konkurenciji su Mina Kosanović iz  PK Tara. Drugo mesto pripalo je Ljiljani Krasić iz PSK Mosor iz Niša, dok je treća bila Mirjana Danković, takodje iz PSK Mosor iz Niša.

U muškoj konkurenciji prvo mesto zauzeo je Nemanja Rašković iz PEK Gora iz Kragujevca, drugi je bio Nemanja Ristović iz PSK Mosor iz Niša, a treći Dejan Žerajić iz PK Tara iz Bajine Bašte.

Ekipno, prvo mesto pripalo je PK Tara iz Bajine Bašte, drugo mesto PSK Mosor iz Niša, a trećeplasirani PK Železničar iz Inđije

PK Tara je trenutno prvi u ligaškom delu sa velikim izgledima da osvoji titulu pobednika Nacionalne serije u planinskom trčanju.

Ovaj članak je pročitalo 495 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.