Gde će biti transfer stanica, a gde novo groblje?

Proširenje Gradskog groblja kao i iznalaženje lokacije za pretovarnu stanicu, bile su jedne od tačaka današnje sednice Opštinskog veća.

O tome kako da se taj problem reši, postojalo je nekoliko verijanti. Prvobitno je predloženo da nova lokacija gradskog groblja bude u Višesavi ili na Pauljama. Za svaki od predloga bilo je argumenata, za i protiv. Medjutim, kao treća lokacija pominje se Crvica.

“Sada nam se pojavila i treća lokacija za gradsko groblje i na putu smo da ta lokacija zadovolji sve kriterijume. “, kaže predsednica Opštine Vesna Djurić.

Članovi Opštinskog veća danas su takodje razmatrali inicijativu Komunalnog preduzeća za odredjivanje lokacije za pretovarnu stanicu.

Prema rečima Vesne Djurić, Opština je formirala radnu grupu čiji je zadatak bio da se nadje lokacija za pretovarnu stanicu i do sada je utvrdjeno sedam potencijalnih lokacija.

“Mi smo na putu da nadjemo lokaciju, tako da se nadam da će taj problem uskoro biti rešen i molim gradjane za razumevanje. Imamo problem sa JP Duboko, jer se komunalni otpad neredovno odvozi i umesto njih to čini naše Komunalno preduzeće“, naglašava Djurićeva.

Ovaj članak je pročitalo 367 posetilaca portala!

One thought on “Gde će biti transfer stanica, a gde novo groblje?

  • 29. августа 2023. at 11:20
    Permalink

    Višesavsko groblje je odavno već puno, ali je zaista sramota da kuće iznad Višesavskog groblja nemaju asvaltiran put a ni gradsku vodu. Taj deo je uglavnom naseljen starosedeocima a za žaljenje je da ni kola hitne pomoći ne mogu da stignu do kuća jer je put pun rupa a i redovno ga odnosi voda usled kiša. Moglo bi se i na tu temu nešto učiniti i pomoći ovim ljudima.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.