Okružje

PARLIĆ: Izmenite odluku o organizaciji odeljenja

Poslanica Narodne stranke u Skupštini Srbije, Ivana Parlić, saopštila je da je kao poslanik, ali i kao veoma zabrinuti građanin, dužna da podelim sa širom javnosti saznanja do kojih je došla.

Kako je saopštila Infekivno odeljenje užičke bolnice pretvoreno je u Odeljenje za kovid pozitvne pacijene, a Infekivno ( ili kako se nekad zvalo- zarazno) odeljenje je sada premešteno u hirurški blok Bolnice, u prostor Očnog odeljenja koje deli sprat sa ORL odeljenjem.

“ To znači da sada infektivni pacijenti – oboleli od zaraznih bolesti , dakle-pozitivni na hepatiis B, encefalit ( upala mozga) ili koji imaju sepsu sa otvorenim ranama leže na sprau sa decom koja su operisala krajnike, očnim bolesnicima i pacijenima kojima je ugrađena kanila!

Zahtevam od svih nadležnih u lancu odgovornosti – od direkora bolnice, do ministake zdravlja, da pod hitno izmene odluku o ovakvoj organizaciji odeljenja, pre nego što ovakvo postupanje ne odnese prve žrtve.

Posebno zahtevam i od Gradonačelnice Užica da svoja ovlašćenja, kao i autorit upotrebi u ineresu građana.”

Poslanica Ivana Parlić veruje da će je i lekarska etika obavezati da reaguje hitno. Ona se zahvalila savesnim zaposlenima užičke bolnice koji su je o ovom slučaju obavestili.

Izvor: ZoomUE

Ovaj članak je pročitalo 363 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.