Ove godine manje prvaka

Sutra počinje nova školska za učenike osnovnih i srednjih škola. Časovi će trajati 45 minuta, a kako će se odvijati nastava u narednom periodu zavisiće od epidemijske situacije u lokalnoj samoupravi.

Prijem djaka prvaka danas je organizovan u dvorištu Osnovne škole “Rajak Pavićević“ i “Sveti Sava“ po rasporedu koji je još ranije istaknut na oglasnoj tabli škole i sajtu ove obrazovne ustanove.

Deca su se zajedno sa njihovim roditeljima okupila u školskom dvorištu gde su ih dočekali učiteljice i direktor škole.

Osnovna škola “Sveti Sava“ ove godine upisala je 91 prvaka, dok će u Osnovnu školu “Rajak Pavićević“ 1. septembra krenuti 85 djaka prvaka. Obe škole upisale su po tri odeljenja učenika koji će pohadjati redovnu nastavu, i po jedno odeljenje celodnevne nastave. U izdvojenom odeljenju u Perućcu u školske klupe prvi put će sesti troje, a u Pilici četvoro učenika.

U odnosu na prošlu godinu broj dece upisane u prvi razred je manji , kaže Dragan Jovanović direktor Osnovne škole Rajak Pavićević i dodaje da se nada da će naredne godine broj prvaka biti veći.

“Imamo nove programe rada, celodnevnu nastavu i produženi boravak tako da roditelji imaju mogućnost da decu ostave u školi“, ističe Jovanović.

Veliki broj roditelja i dece bio je zainteresovan za celodnevnu nastavu u Osnovnoj školi Sveti Sava, kaže Ivana Selinić.

Ove godine od Ministarstva prosvete dobili smo saglasnost za uvodjenjem samo jednog odeljenja celodnevne nastave. Medjutim, našli smo način kako da izadjemo u susret roditeljima da deca duži vremenski period borave u školi, tako da ćemo kroz produženi boravak i obogaćen jednosmenski rad nadoknaditi taj deo vremena koji će deca provesti u školi na sigurnom“, izjavila je Selinić.

Plan rada je 45 minuta uz poštovanje svi epidemimioloških mera.

Ovaj članak je pročitalo 1841 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.