Osnovna

Osnovci posetili gondolu

Dečija nedelja, najveća nacionalna manifestacija za zaštitu i promociju dečjih prava ove godine se održava od 3. do 9 oktobra, pod sloganom „Šta detetu treba da raste do neba!?“

 

Tradicionalno Dečija nedelja biće obeležena u školama i vrtićima na teritoriji opštine Čajetina. JP Gold gondola Zlatibor, kao društveno odgovorno preduzeće, aktivno se uključilo u obeležavanje Dečije nedelje .

“Odgovornost svih nas pre svega porodice, škole i države je da deci omogućimo kvalitetno odrastanje. Bezbrižnost , radost , ljubav i odgovornost nas odraslih su primarni u odrastanju dece. Gold gondola kao društveno odgovono preduzeće , želi da doprinese tim vrednostima. Deca iz našeg okruženja, kao i sva deca koja dolaze na vožnju gondolom, su naši dragi gosti. Svo
to uzbudjenje i osmesi nakon vožnje su naša radost – rekla je Bojana Božanić, direktorka JP Gold gondola Zlatibor.

U suret Dečijoj nedelji, đaci iz osnovnih škola “Dimitirje Tucović“ Čajetina, “Sava Jovanović Sirogojno”, “Milivoje Borović” Mačkat sa izvdojenim odeljenjima i mališani iz PU “Radost” Čajetina imali su priliku da se, bez naknade, voze najdužom gondolom na svetu i da iz jedne nove perspektive bolje upoznaju svoj kraj.

“Dečija nedelja je samo jedna od nedelja u okvuru koje su dečija ptava potencirana. Mi se trudimo da tokom čitavog njihovog školovanja dečija prava budu zastupljena, da budu poštovana i da deca znaju svoja prava ali i svoje obaveze“,  izjavio je direktor OŠ „Savo Jovanović Sirogojno“ iz Sirogojna Zoran Mitrašinović.

Ovaj članak je pročitalo 351 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.