Osnovna

Osmaci rešavali probne testove

Probno testiranje završnog ispita nastavljeno je danas rešavanjem testa iz srpskog jezika i kombinovanog testa. Od ukupno 98 učenika osmog razreda Osnovne škole Rajak Pavićević, na probni završni ispit danas je izašlo 96 učenika. Osmaci su juče polagali test iz matematike, dok danas rešavaju test iz srpskog jezika i kombinovani test.

“Test se za sada odvija po planu. Ono što mogu da primetim da deca nisu previše opterećena. Za razliku od testa iz srpskog jezika koji je bio lekši za rešavanje, matematika im je bila teža za rešavanje, a za kombinovani ćemo tek videti“, izjavio je direktor škole Dragan Jovanović i dodaje da što se rezultata testova tiče ishod će se tek videti.

“Učenicima svakako nije jednostavno. Nemaju neposredan rad sa nastavnicima od kojih mogu najviše da nauče. Pre ovog posebnog plana i programa koji sada izvodimo, imali su grupe gde su po jedan dan dolazili u školu. Što se onlajn nastave tiče, mi smo uložili napore. Od učenika zahtevamo prisutnost na časovima, svi nastavnici su takodje prisutni mada se i to nemože porediti sa neposrednim radom. Svakako, deca neće imati ono znanje koje bi dobili da pohadjaju nastavu u školama. Ipak, koliko toliko imamo vezu sa decom, svaki dan smo sa njima i oni sa nama. Tu su i roditelji koji takodje prate naš rad. Ostaje nam samo da se nadamo da ćemo od 19. aprila krenuti sa redovnom nastavom u školama ukoliko nam situacija sa virusom korona kovid to dozvoli“, kaže Jovanović.

Inače, nastava u školama za sada se odvija po posebnom planu i programu. Za učenike od prvog do četvrtog razreda nastava se odvija u dve grupe. Prva grupa ima četiri časa dok druga grupa ima tri časa. Učenici od petog do osmog razreda nastavu pohadjaju onlajn.

Ovaj članak je pročitalo 418 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.