Osmaci polagali test iz srpskog

U Osnovnoj školi ‘’Rajak Pavićević’’  danas su 103 učenika osmog razreda polagala završni ispit iz srpskog jezika. Trenutna epidemiološka situacija dovela je do toga da učenici budu rasporedjeni u 12 učenionica, po devet učenika u sedam učionica dok je u preostalih pet u;ionica bilo po osam učenika.

Kako je za Prvi portal izjavio Dragan Resimić direktor škole, po prvi put u organizaciju sprovodjenja završnog ispita uvedene su novine kako u smislu organizacije i rasporeda učenika po učionicama tako i u smislu pregledanja testova.

“Po završetku ispita svi testovi se šalju u Beograd gde će se skenirati i zadaci koji su zatvorenog tipa pregledaće se softverski dok će ostale zadatke pregledati pregledači širom Srbije koji su angažovani od strane školskih uprava i koji su rasporedjeni u škole gde postoji AMRES mreža. Učenici pomoću svoje identifikacione šifre koja se sastoji od osam cifara a koja se nalazi u knjižicama mogu pristupiti sajtu tako što šifru ukucaju kao korisničko ime dok im se lozinka nalazi na omotnici testa koji dobijaju nakon završenog ispita. Na ovaj način mogu pratiti tok pregledanja svog uradjenog tresta, proveriti bodove i u skladu sa tim eventualno uložiti prigovor“, rekao je direktor Resimić.

Prema kalendaru upisnih aktivnosti preliminarni rezultati testova trebali bi da budu objavljeni 23. juna.

Ovaj članak je pročitalo 482 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.