Drinska regata od 15. do 19. jula

Opština Bajina Bašta i Turistička organizacija “Tara-Drina” će ove godine po 27. put organizovati čuvenu Drinsku regatu najveću manifestaciju na vodi u ovom delu Evrope i jednu od najznačajnijih turističkih manifestacija u Srbiji.

Uz sve mere preporučene od strane države i sa posebnim akcentom na bezbednost svih učesnika Drinska regata ove godine održaće se od 15. do 19. jula, dok je veliki spust Drinom predvidjen za subotu 18. jul.

Kao što je i uobičajeno značajan deo sadržaja manifestacije biće koncerti koji se održavaju u centru Bajine Bašte i na izletištu Rača. Kako je rekao Dejan Mlađenović direktor Turističke organizacije „Tara-Drina“, otvaranje manifestacije će biti u sredu kada će publiku na šetalištu gradića u Podrinju zabavljati „Balašević tribute band“.

Po pravilu četvrtak je vezan za Perućac i takmičenje u pripremanju riblje čorbe uz muzički program pored najkraće reke u Evropi – reke Godine. U petak će na izletištu Rača pored reke Drine, biti održan veliki solistički koncert Ace Lukasa. MOST FEST i ove godine traje samo jedan dan i na njemu će posle bajinobaštanskog ”Shimmer benda” veliki koncert održati grupa ”Parni Valjak”. Legendarni zagrebački rok bend „Parni Valjak“ će po prvi put nastupati na Drinskoj regati. Nastao na temeljima čuvene zagrebačke „Grupe 220“, zvanično osnovan 11. novembra 1975. godine, predvođen harizmatičnim Rahimovskim i gitaristom i autorom Huseinom Hasanefendićem Husom, „Parni valjak“ je tokom svoje izuzetne karijere objavio dvadesetak studijskih, nekoliko lajv albuma, mnoštvo kompilacija i nekoliko video izdanja, prošavši kroz brojne promene postave.

Ono što je novina u manifestaciji je da će od 17. do 19. jula u sklopu programa 27. Drinske regate biti održan sedmi skup ”Buba kluba Srbije”. Iz cele Srbije ali i zemalja regiona ljubitelji ovih oldtajmera i simbola pop kulture će se družiti i svoje mezimce pokazivati svim posetiocima Drinske regate u Bajinoj Bašti.

Sve dane trajanja regate u glavnoj ulici u Bajinoj Bašti održavaće se Sajam suvenira, domaće radinosti, meda i rakija uz brojne sadržaje za zabavu kao i veliki broj aktivnosti za najmlađe posetioce manifestacije.

Ono što posebno naglašava direktor TO „Tara-Drina“ je akcenat na bezbednosti svih učesnika manifestacije i primena svih mera koje nalažu državni organi. Turistička organizacija je preduzela opsežne mere kako bi bezbednost na vodi bila na maksimalnom nivou, a pozivamo sve učesnike da se pridržavaju pravila sa kojima ćemo na vreme upoznati sve posetioce. Pravila će biti istaknuta na našem sajtu i društvenim mrežama, a biće i na bilbordima, posterima i flajerima Drinske regate – naglašava Mlađenović.

Kao i prošle godine ni na 27. Drinskoj regati neće biti naplate kotizacija za učesnike spusta ali će sva plovila dobiti nalepnice za čamce sa brojevima, pravilnike plovidbe, uputstva o pravilima ponašanja i džakove za odlaganje smeća.

PROGRAM DRINSKE REGATE

PRVI DAN – Sreda, 15. jul

21.00 – Koncert „Balašević Tribute Band“ – Glavna ulica u Bajinoj Bašti

DRUGI DAN – Četvrtak, 16. jul

16.00 – Takmičenje u pripremanju riblje čorbe pored rečice Vrelo u Perućcu.

TREĆI DAN – Petak, 17. jul

17. 07. – 19. 07. – Sedmi skup „Buba kluba Srbije“ – Kamp, defile, radionice, ekskurzija

Koncert na izletištu Rača:

22.00 – Solistički koncert Ace Lukasa

ČETVRTI DAN – Subota 18. jul

Do 10:30 časova – evidentiranje plovila i učesnika i spuštanje plovila

11.00 časova – 27. Drinska regata – zabavno rekreativni spust od Perućca do Rogačice

Muzički festival MOST Fest:

21.00 – „Shimmer band“
22.00 – Koncert grupe „Parni valjak“

Od 15. do 19. jula na trgu i glavnoj ulici u Bajinoj Bašti organizuje sa Sajam suvenira, domaće radinosti, meda i rakije.

Ovaj članak je pročitalo 1575 posetilaca portala!

Prvi Portal

Redakcijski prilog

One thought on “Drinska regata od 15. do 19. jula

 • 29. јуна 2020. at 13:05
  Permalink

  Bitno da je protest ugostitelja od prošle godine zaboravljen, i da niko ništa ne radi po pitanju represije inspekcije u danima Drinske regate…..
  Takođe naglasio bih da opštinsku upravu treba da bude sramota na kakva imena za Most Fest daje novac, a trg ne mogu da završe od novembra meseca…..
  Drinska regata nije ništa drugo nego skup pijanih i nekulturnih ljudi koji napune grad 4 dana, naprave haos i odu….a građani Bajine Bašte su konstantno u stresu tih dana, kao i ugostitelji i preduzetnici u gradu……
  Sve u svemu, visokorizična manifestacija puna kiča, šunta i turbo folka……

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.