Javne službe

Opština Bajina Bašta u LIID projektu

Opština Bajina Bašta jedna je od 145 lokalnih samouprava u Srbiji koje su dobile sredstva za poboljšanje infrastrukture kroz program LIID u iznosu od milion i 500 hiljada evra. U pitanju su bespovratna sredstva. Ovaj program finansiraju Francuska agencija za razvoj i Svetska banka

“Zahvaljujući pomoći Svestke banke i Francuske razvojne agencije, kroz program LIID nam je opredeljeno 1.500.000 evra. Mi kao Opština imali smo gotove projekte koje smo planirali kroz svoj budžet da finansiramo“, kaže predsednica Opštine Vesna Djurić.

Dodaje da će kroz program LIID biti rekonstruisan deo ulice Rajka Tadića.

“Vrednost te investicije je 50 miliona dinara sa PDV-om. Ta ulica će biti kompletno rekonstruisana zahvaljujući programu LIID. Takodje je planirano da se uradi deo ulice Jovana Jovanovića Zmaja, odnosno prečica koja vodi do gimnazije. Rekonstrukcija podrazumeva da se uradi kolovoz, trotoar i parking, a za naredni period predvidjen je nastavak rekonstrukcije ove ulice“, kaže Djurićeva.

Kroz program LIID, u  idućoj godini planiran je i nastavak rekonstrukcije glavne ulice, čija je vrednost investicije 37 miliona sa PDV-om. Predsednica je takodje naglasila da će oko 10 miliona dinara biti izdvojeno iz budžeta Opštine za  nastavak uredjenja Doma ćirilice.

Opštinsko Veće je kao prioritete kada su planirane investicije za narednu godinu u pitanju izdvojilo, rešavanje problema vodosnabdevanja, rekonstrukciju saobraćajne infrastrukture i izgradnju pešačkih prelaza.

Za nastavak rekonstrukcije bazena na Glišinom brdu, Opština je opredelila 20 miliona, a za projekat nastavka vodovoda od Crvice ka Rogačici pet miliona dinara.

“Za projekat automatizacije vodovoda u iznosu od oko 300.000 evra sredstva će opredeliti Ministarstvo privrede, a Opština  oko 10 miliona za iznos PDV-a. Dosta novca smo opredelili za projektovanje ulica, neke čekaju da dobiju gradjevinsku dozvolu. U planu je da se uradi i Nemanjina ulica u naselju Bare u drugoj polovini iduće godine“, navodi Djurićeva.

Kroz LIID projekat, jedinice lokalne samouprave dobiće značajna bezpovratna sredstva u vidu granta za realizaciju infrastrukturnih projekata i jačanje institucija.

Ovaj članak je pročitalo 207 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.