Javne službe

Opozicija kritikuje rebalans budžeta

Na sednici Skupštine opštine pažnju odbornika iz redova opozicije privukao je rebalans ovogodišnjeg budžeta, tako da su finansije bile jedna od glavnih tačaka današnjeg skupštinskog zasedanja prilikom obraćanja političkih stranaka.

“Smatramo da je rebalans jako loše uradjen i da nije realno da se potroši novac predvidjen rebalansom, već da će se napraviti suficit u budžetu i da novac neće biti iskorišćen. U rebalans su ubačene pojedini projekti koji se tiču nekoliko ulica u gradu u iznosu od po 20 do 30 miliona dinara i veći koji se sada planiraju, a dokumentacija je još uvek u fazi dobijanja lokacijskih uslova, što znači da se sa radovima neće početi pre zimske sezone, tako da ćemo opet ući u narednu godinu. Konkretno, sada radimo rebalans za ulicu Hajduk Veljkagde nije odradjena javna nabavka kako treba i ono što je trebalo da košta pet miliona, koštaće sada sedam. Neka predvidjanja su da ćemo izgubiti oko 100 miliona na projektima samo zbog rasta cena. Glavna zamerka opozicije je što niko za to nije odgovarao“, kaže Mihajlo Marković ispred SDS-a.

Uprkos poskupljenjima, predsednica Opštine Vesna Djurić smatra da realizacija planiranih investicija neće biti pod znakom pitanja.

“Poskupljenje neće uticati na ono što je planirano da se uradi u tekućoj godini jer su investicije planirane po novim cenama. Što se rebalansa tiče, dosta nam je doprineo prihod od strane Republike. Juče je počelo sa radovima na putu Barski Do – Osluša za šta je iz Republike opredeljeno 36 miliona, dok je Opština izdvojila 7,5 miliona PDV-a. Takodje, iz opštinske kase je opredeljeno 4,5 miliona za put Živanovići – Sokolina, a od Ministarstva privrede odobreno je 20 miliona. Što se tiče izgradnje ulica, bitno je da se uradi ulica Maksima Gorkog čija je vrednost 21 milion i po usvajanju rebalansa biće raspisana javna nabavka, nakon čega će se krenuti sa igradnjom. Radićemo i nastavak ulice ispod Suda u iznosu od 5,6 miliona dinara, ulicu Svetolika Dimitrijevića u Barama u iznosu od tri miliona i trotoare u ulici Hajduk Veljka u iznosu od 7 miliona. Takodje, u toku su radovi na rekonstrukciji toplovodne mreže kao i radovi na rekonstrukciji trotoara u  ulici Milenka Topalovića. U planu je takodje bazen Glišino Brdo, rekonstrukcija vodovoda u Višesavi i rasveta na Kaludjerskim barama“, kaže Djurićeva i dodaje da su iz plana investicija izuzete ulice Jovana Jovanovića Zmaja i rekonstrukcija trotoara u Svetosavskoj ulici

 

 

Ovaj članak je pročitalo 707 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.