Kulturoskop

Nagradjeni najverniji čitaoci

Nastavljajući tradiciju nagradjivanja najvrednijih čitalaca, Narodna biblioteka Miloš Trebinjac, sinoć je organizovala druženje i dodelu nagrada za svoje članove. Nagradjeni su članovi koji su prema evidenciji biblioteke pročitali najviše knjiga u toku prošle godine.

Inače, narodna biblioteka u svim ograncima redovno obnavlja fond knjiga i osluškujući interesovanja čitalaca nabavlja naslove.

“Najvrednije čitaoce odabrali smo po posetama, mada moram da istaknem da imamo i porodice koji ovde provode dosta vremena, čitaoce koji redovno dolaze i koriste biblioteku. Statistički gkledano, Zlatija je imala 71 posetu u toku godine i obično uzme po jedno tri naslova što bi značilo da ona pročita oko 200 knjiga godišnje. Kada su deca u pitanju, nikada nije rano da dete počne da dolazi u biblioteku. Primer za to je mala Ružica koja u biblioteku dolazi sa svojom majkom iako još uvek ne čita. Medjutim, zahvaljujući roditeljima koji se trude i vode računa o tome da deca što više vremena provode sa knjigom i da je zavole imamo dosta dece na dečijem odeljenju“, kaže Tijana Mitrović.

Podsetimo, biblioteka tokom godine organizuje veliki broj akcija kojima se afirmiše knjiga i popularizuje čitanje. U toku je foto konkurs pod nazivom “Meni knjiga znači“

“Pozivamo ljubitelje pisane reči da se fotografišu sa knjigom i pokažu na koji način im knjiga ulepšava svakodnevicu. Slike koje nam stignu ostaju kao vredan dokument u zavičajnom albumu, a svakako i jedan trag vremena da se knjige čitaju“, navodi Mitrovićeva..

Foto konkurs je otvoren do 15. avgusta.

Ovaj članak je pročitalo 561 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.