Olimpijski komitet Srbije nagradio OŠ “Rajak Pavićević“

Osnovna škola “Rajak Pavićević“ danas je ugostila ekipu ispred Olimpijskog komiteta Srebije i Ministarstva omladine i sporta.

Inače, razlog današnje posete je akcija koja je održana u okviru evropske nedelje sporta pod nazivom “Trčim za školu“ u kojoj je učestvovala i Osnovna škola “Rajak Pavićević“. U ovom projektu učestvovalo je 10 škola iz Srbije.

“Nažalost ove godine smo zauzeli peto mesto, što ne znači da iduće godine nećemo ostvariti bolji plasman. Ekipa predvodjena Aleksandrom Bojbašom je danas ovde sa svojim saradnicima kako bi učenicima pokazali vežbe na terenu škole i tom prilikom školi uručili sportsku opremu u znak zahvalnosti što smo učestvovali u ovom projektu. Tom prilikom su nam uručene košarkaške i fudbalske lopte, rekete za badminton i stoni tenis tako da će to našoj školi puno značiti“, izjavio je Jan Kunčak pomoćnik direktora Osnovne škole “Rajak Pavićević“

Sama akcija TreningGO “Trčim za školu“ organizovana je od 26. septembra do 13. novembra prošle godine i tom prilikom je širom Srbije pretrčano više od 14.000 kilometara.

“Pored tri prvoplasirane škole mi smo hteli da opravdamo čuvenu izreku da nije važno pobediti da je važno i učestvovati, tako da u ovim danima obilazimo i ostalih sedam škola koje su učestvovale u ovoj akciji. Svim školama smo obezbedili rekvizite za fudbal, za odbojku, košarku, rukomet, stoni tenis i badminton. Osim što će dobiti sportske rekvizite, potrudili smo se da organizujemo razne aktivnosti za djake škola koje su učestvovale u akciji. Aktivnosti koje organizujemo pre svega se baziraju na prijateljstvu, olimpijskim vrednostima, poštovanju drugih“, rekla je Mirjana Ivković ispred Olimpijskog komiteta Srbije.

Ove godine u okviru evropske nedelje sporta akcija “Trčim za školu“ biće organizovana po treći put. Akcija će se realizovati uz pomoć Olimpijskog komiteta i Ministarstva omladine i sporta uz podršku delegacije Evropske unije u Srbiji.

Ovaj članak je pročitalo 765 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.