Održana vežba zaštite i spasavanja

Operativno – taktička vežba sistema zaštite i spasavanja održana je danas i na teritoriji Opštine Bajina Bašta. Operativno-taktička vežba Ministarstva unutrašnjih poslova organizovana je u krugu Drinsko-Limskih hidroelektrana u Perućcu.

Zadatak ove vežbe je delovati preventivno, a cilj je bio provera sistema organizovanja i funkcionisanja civilne zaštite, izjavila je predsednica Opštine Vesna Djurić.

”Nakon zemljotresa u Republici Srpskoj na hidroelektrani u Perućcu dolazi do naprsnuća štodovodi do iskakanja elektromreže i izazivanje požara gde je neophodno izvršiti evakuaciju zaposlenih i ukazati medicinsku pomoć, sprečiti i sanirati izlivanje ulja u reku Drinu. Naša Opština se u proteklim godinama često susretala sa poplavama i požarima, tako da je ova vežba danas bila od velikog značaja. Smatram da ovakvim angažovanjem treba da nastavimo tradiciju nekadašnje civilne zaštite i teritorijalne odbrane jer kada se desi vanredna situacija ljudi moraju biti umreženi i organizovani. Opština Bajina Bašta je dala podršku Sektoru za vanredne situacije što će nastaviti i dalje kroz sredstva iz budžeta kako bi ekipe bile što osposobljenije za delovanje u vanrednim situacija”, izjavila je predsednica Djurić.

U vežbi su učestvovali Sektor za vanredne situacije, Opštinska uprava Bajina Bašta, Hidroelektrana, Crveni krst, Dom zdravlja, JKP ”12. septembar”, Elektrodistribucija.

Ovaj članak je pročitalo 1086 posetilaca portala!

Facebooktwitter

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.