Održan Balkan kup na Tić polju

Takmičarska sezona na Zlatiboru, tradicionalno dobrom domaćinu smučarskih trka zaokružena je Prvenstvom Srbije u organizaciji Smučarskog kluba „Zlatibor“.

Velika količina snežnih padavina omogućila je dobre uslove za takmičenje na Tić polju gde se okupilo 97 učesnika na dvodnevnom prvenstvu iz sedam klubova iz Srbije i Bosne i Hercegovine, ali i Argentine.

Upravo je Argentinac Mateo Suma pobedio u oba dana u seniorskoj konkurenciji. Kod dama je ulogu favorita opravdala reprezentativka Anja Ilić, koja ulazi u završnu fazu Balkan kupa.

Tokom dva dana vozile su se trke i u kategorijama cicibana, pionira i omladinaca i to u sredu, disciplina – distanca, a u četvrtak sprint. Lokalni klubovi „Zvezda i „Zlatibor“ bili su najuspešniji u mlađim kategorijama. Najvredniji rezultat ostvario je Đorđe Paunović koji je postao seniorski prvak Srbije.

Zlatibor je prepoznatljiva destinacija za nordijsko skijanje u Srbiji, a prema rečima predsednika Smučarskog kluba „Zlatibor“, Darka Đurovića  u planu je izgradnja savrenenog smučarskog i biatlon centra na Tić polju.

Prvenstvom Srbije završena je zimska takmičarska sezona na Zlatiboru što se tiče nordijskog skijanja i ukoliko ne bude promena naredna takmičenja u organizaciji lokalnih klubova bi trebalo da se održe na proleće sa ski rolkama.

Ovaj članak je pročitalo 291 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.