Od Covida obolelo 85 učenika i 60 nastavnika u okrugu

Prema podacima Školske uprave Užice do danas 26. novembra na području koje pokriva ova Školska uprava, virus korona je potvrdjen kod 85 učenika.

Podaci koji stižu iz devet opština Arilja, Bajine Bašte, Kosjerića, Nove Varoši, Požege, Priboja, Prijepolja, Užica i Čajetine se svakodnevno obradjuju i prema pristiglim izveštajima, od ukupnog broja u osnovnim školama je zaraženo 32 učenika, dok je u srednjim školama taj broj veći i iznosi 53 učenika.

Slučajevi infekcije kod zaposlenih potvrđeni su kod 60 nastavnika i 23 ostalih zaposlenih u školama, navode iz Školske uprave Užice.

Najveći broj novoinficiranih učenika virusom korona je u Užicu 31, gde je potvrdjen i najveći broj zaposlenih 21. Zatim sledi Požega gde je na virus korona pozitivan 21 učenik i osam zaposlenih. U Prijepolju je novoobolelo osam učenika i 19 zaposlenih, u Arilju sedam učenika i osam zaposlenih, Čajetini pet učenika i isto toliko zaposlenih, u Priboju pet učenika i devet zaposlenih, Kosjeriću četiri učenika i sedam zaposlenih, po tri učenika i nastavnika pozitivno je na Covid u Bajinoj Bašti, dok je u Novoj Varoši najmanje obolelih učenika jedan, a zaposlenih troje.

Pored navedenog broja, u školama je određeni broj učenika i nastavnika koji se nalaze u izolaciji zbog kontakta sa zaraženima članovima porodice …

U cilju prevazilaženja ovog problema, opštinski aktivi direktora su sačinili listu sa nastavnicima koji mogu biti angažovani u slučaju potrebe za zamenom odsutnih nastavnika kao što su nastavnici sa nepunom normom, nastavnici koji su već bili angažovani kao zamena u školi, nastavnici koji se nalaze na evidenciji Nacionalne službe zapošljavanja.

Za sada se u školama nastava realizuje prema utvrđenom modelu.

U svim školama su određena odgovorna lica za praćenje propisanih mera zaštite zdravlja učenika i zaposlenih. Oni redovno dostavljaju izveštaje Školskoj upravi iz kojih se vidi da se poštuju sve preventivne mere u skladu sa propisanim uputstvima, navedeno je iz Školske uprave Užice.

Izvor: Infoera

Ovaj članak je pročitalo 714 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.