Obeležen Dan Srebrenice

Svečanom sjednicom Skupštine Opštine Srebrenica, danas je obilježen 11. mart, Dan Opštine Srebrenica. Sjednici je prisustvovao predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, kome je dodijeljena Plaketa sa zlatnim grbom Opštine Srebrenica.

„Ja to priznanje vidim ne kao priznanje samo mog rada, nego i kao priznanje za odnos Republike Srpske prema ovoj opštini, za jedan kontinuitet u tom odnosu“, rekao je predsjednik Dodik po prijemu najvišeg opštinskog priznanja.

Svečanoj sjednici nisu prisustvovali bošnjački odbornici koji su bili nezadovoljni skupštinskom odlukom da se zlatna plaketa dodijeli baš predsjedniku Republike Srpske. Načelnik Srebrenice je obrazložio zašto je priznanje dodijeljeno predsjedniku Dodiku.

„Dodjelom ovih priznanja svake godine pokušavamo da se zahvalimo najzaslužnijima, koji su doprinjeli da građani opštine Srebrenica žive dostojanstvenim životima“, rekao je načelnik Grujičić.

Međutim, sa ovakvim objašnjenjem se ne slažu Bošnjaci koji učestvuju u radu Skupštine Opštine. Oni smatraju da se u Srebrenici mora insistirati na dogovorima i da sve odluke moraju poštovati osjećanja svih ljudi koji u Srebrenici žive.

„Ovim smo jasno pokazali da se ne slažemo sa onima koji žele da prave probleme Srebrenici i ovo nam mora biti pouka da u budućnosti moramo tražiti zajedničke priče. To u Srebrenici, jednostavno, mora tako biti“, rekao je predsjednik Skupštine Opštine Srebrenica Alija Tabaković.

„Bošnjački predstavnici u Skupštini su, jednostavno, preglasani, a srpski odbornici nisu bili spremni da usaglašavamo prijedloge, kada su u pitanju priznanja i nagrade i to je neprihvatljivo“, dodao je odbornik Zulfo Salihović.

Nakon svečane sjednice Skupštine opštine svečano je otvoren i novoizgrađeni vrtić u Srebrenici, a zatim i novoizgrađeni prizvodni pogon Ekonomik group u Potočarima.

Izvor: UPS Media Srebrenica

Prvi Portal

Redakcijski prilog

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.