Obeležen Dan opštine

Svečanom sednicom Skupštine opštine i dodelom priznanja zaslužnim pojedincima iz oblasti poljoprivrede, turizma, kulture i sporta obeležen je Dan opštine u sali bioskopa.

Dan opštine Bajina Bašta obeležava se u sećanje na 12. jul 1858. godine kada je tadašnji  vladajući srpski knez Aleksandar Karadjordjević izdao rešenje o osnivanju varošice. Na taj dan formalno je osnovana Bajina Bašta kao moderno gradsko naselje a dotadašnje sresko sedište premešteno iz Rogačice u Bajinu Baštu.

”Od tada je prošlo mnogo godina razvoja ali i iskušenja za Bajinu Baštu. Naši preci su utkali sebe u naše mesto i dičeći se slavnom prošlošću mi ćemo nastaviti da radimo na prosperitetu ovog dela Podrinja radujući se budućnosti. Ponosni smo što smo deo ovog izuzetnog geografskog područja, obeleženog velikim kulturama , značajnim kulturno istoruijskim i prirodnim vrednostima, slavnom istorijom i slobodarskom tradicijom. Smatram da je važno napomenuti da smo u vremenu koji je u znaku korone uspeli da se kao lokalna samouprava prilagodimo novonastaloj situaciji da podržimo naše zdravstvene radnike i da im budemo najbolji partner u borbi za zdravlje naših gradjana. Pored toga uspeli smo da u promenjenim okolnostima realizujemo veliki broj projekata i investicija”, izjavila je predsednica Opštine Bajina Bašta Vesna Djurić.

Najprestižnije priznanje koje dodeljuje Skupština opštine je Povelja. Povelja Opštine Bajina Bašta pripala je Domu zdravlja.

Zamenik predsednice Opštine Radmir Filipović danas je uručio zahvalnice za postignute rezultate u različitim oblastima poljoprivrede i stočarstva Marinku Krstiću, Mirjani Stevanović, Dimitriju Milutinoviću, Borivoju Lišaninu, Lazaru Blagojeviću, Zoranu Mitroviću, Nikoli Živanoviću. Priznanja su uručena volonterima Crvenog krsta, Vatrogasnom društvu Bajina Bašta, potpukovniku pilotu Predragu Milutinoviću – Grofu, dr Marku StojanovićuMiloradu Radovanoviću i Boriši Čoliću.

Zahvalnica za iskazanu požrtvovanost i predanost pozivu posthumno je dodeljena zastavniku Nebojši Drajiću

Ovaj članak je pročitalo 962 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.