Uncategorized

O prirodi kroz igru i zabavu

Kako bi deci što više prlibližili biološku raznovrsnost sliva reke Drine i ugrožene vrste, Nacionalni park Tara je u okviru projekta “SAVE – Očuvanje jedinstvenog biodiverziteta u slivu reke Drine“ razvio posebne interaktivne obrazovne materijale.

Ideja je da se na zabavan način, kroz igru deca školskog uzrasta upoznaju sa jedinstvenosti biodiveziteta, područja u kome žive i podstaknu na razmišljanje o značaju i ugroženosti pojedinih vrsta.

Učenicima sa područja opštine Bajina Bašta podeljeni su obrazovni kompleti koji se sastoje od radnog lista i bukmarkera. Komplet za učenike nižih razreda sadržao je i igru memorije sa ugroženim biljnim i životinjskim vrstama sliva reke Drine.

U skladu sa aktuelnim trendovima i sve većom vezanošću dece za internet sadržaje, osmišljen je set igrica (slagalice, kvizovi, asocijacije, bojanke i sl.) kojima se može pristupiti putem linka biodiverzitet.nptara.rs

Takođe, s obzirom da zbog pandemije Covid 19 nije bilo moguće organizovati izložbu u školama regiona, ona je digitalizovana i dostupna putem linka izlozba.nptara.rs

Ovaj članak je pročitalo 513 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.